回覆 1# 散熱豚

又, 話時話, 見到好多 2080 都要 $6000+, 有張仲要話 "低於 6000 不接受"
o係 evga official site 買張 2080 super 水冷版連運費都係 $6300左右
2手 2080 "低於 6000 不接受" 就真係三隻蝦了~

回覆 11# ventra

你個例子都勁...

不過我都係覺得1070 (非TI 喔) 堅持要賣2500果位師兄勁D....

回覆  ventra

你個例子都勁...

不過我都係覺得1070 (非TI 喔) 堅持要賣2500果位師兄勁D.... ...
散熱豚 發表於 6-8-2019 07:30

下.... 我張 1080 水冷, 仲有 1年 11個月保, 我都係打算放 start 2500, eat 3000 喎....
1070 $2500 抵啦 XD

GTX 1080 二手 $2500
定係買5700 $2400 好?
yoyo348 發表於 2019-8-5 12:55

2400 係二手定係非公會再平 D

d 家d 舊卡就跌得咁

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

1080 Ti 比5700XT or 2070S 取代
2070 比2060取代
平又平過你 仲要係一手 搵鬼買二手咩

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

回覆 11# ventra

我想買張2080SUPER黎装水冷,如果EVGA有水冷版就FIT呀
師兄有冇網址睇睇?

2070s 性能同 1080ti 一樣理應價錢都一樣.
但2手+舊野保養期短  7~8折合理
akiro 發表於 2019-8-5 12:49

2070S TDP 低成1080TI 成4成,溫度又低一截
仲有新一代NVENC 同光追, VRAY同通用加速方面都快左一半以上
咁1080TI 要賣平好多都好正常

我rog 1080放2千

1080 Ti 比5700XT or 2070S 取代
2070 比2060取代
平又平過你 仲要係一手 搵鬼買二手咩

via HKEPC IR Pro  ...
micki351 發表於 2019-8-10 21:18

至慘話勁好多又唔係,當2080ti都係勁1080ti 30%左右,當四千放到都仲要補成九千,半年後又話收皮出新卡
以前補幾千有新卡玩,而家下下要成皮野