[測試] 有時d game睇落低fps順過高fps

RX5700 4X FPS
RTX2060 5X FPS
但係睇落RX5700順
https://youtu.be/5dneAdQMvEo?t=66

AMD 好似講過Frame Time A卡好似勝過N卡

AMD 好似講過Frame Time A卡好似勝過N卡
冰水半糖 發表於 2019-8-5 20:31

我諗AMD係指frametime穩定?
通常講frametime係想睇比0.1% LOW更短既stuttering

我諗AMD係指frametime穩定?
通常講frametime係想睇比0.1% LOW更短既stuttering
kcthomlau 發表於 2019-8-5 20:34

睇gametest片成日見到0.1 Low係咩黎?上youtube搵緊但睇完都唔係好明

RX5700 4X FPS
RTX2060 5X FPS
但係睇落RX5700順
kcthomlau 發表於 2019-8-5 20:00

錄影的問題,與實際無關

睇gametest片成日見到0.1 Low係咩黎?上youtube搵緊但睇完都唔係好明
pc5 發表於 2019-8-5 21:01

應該用0.1%最高frametime計返做fps

pc5 發表於 2019-8-5 21:01

最低果 0.1% FPS 既平均值

錄影的問題,與實際無關
s84292 發表於 2019-8-5 21:41

條片除左fps仲見到cpu usage, 大家都係9900k 4.7g, RX5700比2060S用CPU多好多
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

最低果 0.1% FPS 既平均值
doggiestyle 發表於 2019-8-5 23:37

有咩用呢個數值?

有咩用呢個數值?
pc5 發表於 2019-8-6 00:14

fps係逐秒計
頭半秒100 frame, 後半秒0 frame咁就有100fps
但係後半秒就lag到停左係度
0.1%可以睇得細D