[操作疑難] 天啊~AMD 5700XT, 竟然冇左一個獨家功能?!

AMD Fliud Motion, 竟然響5700XT 內消失了! 如果有師兄想入,請三思!

BlueskyFRC

BlueskyFRC
naomi 發表於 2019-8-30 23:29
由BFRC作者得知,目前AMD最新的RX 5700應該已不支援Fluid Motion,如有BFRC需求的用戶請多加留意。

https://blackmickeysvp.blogspot. ... rate-converter.html

多謝分享解決方法!!
爬完文,唔知POWERDVD 17 + Bluesky 得唔得呢?

不過響AMD DRIVER 一個設定 + POWERDVD 17 真係超方便。希望AMD 搞正佢啦~

INTEL 個內顯好似可以開
如果有可以試下內顯同獨顯一齊用

doggiestyle 發表於 2019-8-31 00:01

對我黎講有D難度..........

既然認為5700XT就唔好用囉,老黃大把卡等你用,平貴都有

多謝分享解決方法!!
爬完文,唔知POWERDVD 17 + Bluesky 得唔得呢?

不過響AMD DRIVER 一個設定 + POWERDVD ...
maxyeung 發表於 2019-8-30 23:43

有什麼解決方法?
如果Ryzen CPU+5700 不就沒了?

利申: 買過 SVP 但感覺效果唔好

有什麼解決方法?
如果Ryzen CPU+5700 不就沒了?

利申: 買過 SVP 但感覺效果唔好 ...
冰水半糖 發表於 2019-8-31 01:34

仲有個類似軟件的
但我冇用過 ,而且好似付費
https://blackmickeysvp.blogspot.com/2017/05/dmitrirender.html

doggiestyle 發表於 2019-8-31 00:01

不過, 不幸中之大幸, 我主要係DISPLAY 卡直出 AMP,睇荷理活藍光原盤為多,24P 先係正道。只係一睇SONY 電影(即係某些MARVEL 戲)先開Fliud Motion,而且呢類型我睇睇就算,最終影響不大,只係新卡少了一個獨門暙器覺得要留一留言囉~