[開箱] 國產也有出頭天!? 七彩虹 iGame RTX 2080 SUPER Vulcan X OC 2080S

差不多20年前
小弟經常到廣州大學探女友
咁除左上下九狀員坊一德路北京街流行前線...................等等之外
最常去當然係太平洋電腦城
當時經常看到就是七彩虹
但20年黎真係完全冇幫襯過
當時國產卡買得多是耕升
至最近幫部舊腦升級買左張七彩虹RTX1030 LP
及今次開帖既主角

iGame RTX 2080 SUPER Vulcan X OC 2080S

1. 整個產品最差本人覺得就是外盒, 那麼多年設計還那麼遭榚, 手繪機械人美女等都太沒藝術感了

2. 里面有個A4咁大既野, 打開里面有說明書, 品牌貼紙等都可以理解, 但這張手繪機械人主題海報就............OK NEXT

3. 再拿起一層, 終於見到我們的主角iGame RTX 2080 SUPER Vulcan X OC 2080S, 等等~~ 下面那個黑色長條小盒子係咩黎呢? 拎上手好重好聚手

4. 呢度真係有D驚喜, 一對防靜電手套, 一把萬用鉗及一套螺絲頭

5. 萬用鉗質感不錯, 但會用到既機會不多就是了, 都係睇返張卡吧

6. 正面同背面, 全部有RGB

7. 這就是VULCAN呢個系列既特色, 居然係顯卡側面有個細MON仔...而且可以DIY顯示內容, 其他卡最多係顯示下風速溫度咁

8. 因為仲未得閒上機, 大家睇住官圖先.......

9. 輸出接口仲有個一鍵超頻加速

10. 最後來個大合照, 因為仲未上機, 大家睇住咁多先

謝收看
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

想睇跑分既CHING請自行上網搵下

反而想講下張卡俾我既感受
首先第一印像係好重、好厚
之前用STRIX 970 及 1070都不會麼重
肉眼所見佢個散熱器好重料
質感非常好(但未知散熱性能如何)
而且其實個價都唔平
呢張國產野要價6700MOP
要知道同級華碩STRIX 2080SUPER都只係多兩三舊

另外其實買之前都爬下文
見七彩虹由最初貼牌卡
到慢慢轉型有自己設計及生產線
唔知點解會突然有D感觸
好似睇住佢長大成人咁

最後要講就係點解會睇上呢張卡
個人覺得佢既MON仔殺食外
卡的正面及背面都有可自定RGB燈效
而且數量不少, RGB佔有好大面積
RGB排列得不錯, 多得黎又唔會覺得混亂
對比起用開ROG STRIX系列既燈
呢張卡明顯燈效多好多而且光好多D~ 正
終將成為我今次砌機既主要目的 = 要有光

幾十年前Asus都係咁

開完箱等開機文

廿年前??
而家你同你當年果個女友仲有冇KEEP住來往呢?
如果冇: 你係咪一見到七彩虹顯卡就想起她呢?
如果有: 申請左侉黎香港未? 上左公屋未呢?

想睇跑分既CHING請自行上網搵下

反而想講下張卡俾我既感受
首先第一印像係好重、好厚
之前用STRIX 970 及  ...
tata211 發表於 2019-9-20 23:32

我同你一樣,都係睇住某牌子; Intel , AMD 長大成人...........
同時亦睇住某牌子; 皇朝、Megastar。天揚,告別世人..........

邊間廠代工?

二手冇人接,不了

二手冇人接,不了
ocean15 發表於 2019-9-21 14:10

實有人接只看可能平D

邊間廠代工?
A460N 發表於 2019-9-21 12:34

CHAINTECH 尼間廠俾七彩虹控股