[開箱] Gigabyte Radeon RX 5700 XT 8G

八月升級了 UWQHD (3440 x 1440) 顯示器, 只開低效 Radeon RX 480 依然力有不逮,唯有一擲千金在旺電白店海鮮舫以 3.3K 元入手了 Radeon RX 5700 XT。GeForce RTX 2070 Super 貴上千元,免了。

開箱!

初步測試,RX 5700 XT 比 RX 480 快約 90-120%,我十分滿意。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

可唔可以直出圖

散熱如何?
揀緊買呢張定 MSI Gaming X 好

可唔可以直出圖
LHM2012 發表於 2019-10-20 16:12

上圖黎 EPC 成日 LOAD 到無了期,再試吓。

散熱如何?
karsorkovx 發表於 2019-10-20 16:18

溫度數據請參考網絡資源,我不打算煲機。Full Load 噪音方面屬於 detect 到但輕微。

向錢看,Gigabyte 冇得輸。MSI 劣製 Evoke 都仲貴過 Gigabyte 更何況 Gaming X?

散熱如何?
karsorkovx 發表於 2019-10-20 16:18

Msi A卡應該包尾

MSI Gaming X 既 review 都唔差...
不過幾貴下

我應該會買 Gigabyte

SOFTWARE方面沒問題嗎這張?要用350W?

我就剛剛由Asus ROG 5700XT轉ROG 2070S.
原因是機箱就在我腳旁邊,5700XT太熱了,80幾度,
加多一千換左2070S,好好多,60度左右,又好似靜左又快左.

SOFTWARE方面沒問題嗎這張?要用350W?
lineage33 發表於 2019-10-20 18:38

我用 Fractal Design Define R5 冇窗機箱,冇眼屎乾淨盲,唔理會 RGB 燈光。

以下師兄開箱文形容過技嘉軟件垃圾。

cngaiyin  [開箱] 技嘉 3風扇 5700XT 開箱
https://www.hkepc.com/forum/view ... %26amp%3Btypeid%3D5

225W! 350W,以為當年 R9 290X 咩?

TechPowerUp - GIGABYTE RX 5700 XT GAMING OC
https://www.techpowerup.com/gpu- ... -xt-gaming-oc.b7252