邊張卡玩game可以中畫質4K穩定60fps?[更新問題]

諗諗下想直接上~$4000
想張卡靜啲,加埋性能黎講,請問下面邊張卡好?
SAPPHIRE NITRO + RADEON RX5700XT 8G GDDR6 $3699
MSI GEFORCE RTX 2070 SUPER™ ARMOR OC $3990
IGAME RTX2070 SUPER ADVANCED OC 8G GDDR6 $4099

另外igame係香港其實邊間保?
===============================

e.g. 巫師3

1660全低熄哂所有後期處理都唔得
2060s/5700xt得唔得?

中畫質
中畫質
中畫質
中畫質
中畫質
中畫質

頂級我知肯定穩,但係我買唔起呀

唔用4K直接D
無1080ti級別刀唔洗想用4K
除非玩D舊遊戲或唔係着重畫面那些
玩Dead space唔指用4K,用多幾K重可以,幾正添,因為以前可能只係用720P
(賣下廣告先,我二手區放緊張全新未開嘅卡,绝對可以滿足你巫師3 4k 60 )

2080都未得啦

witcher3 2080可以

via HKEPC Reader for Android

RE: 邊張卡玩game可以中畫質4K穩定60fps?

唔用4K直接D
無1080ti級別刀唔洗想用4K
除非玩D舊遊戲或唔係着重畫面那些
玩Dead space唔指 ...
Pppk 發表於 2019-10-23 09:35

2080都未得啦
mooninman 發表於 2019-10-23 09:50

中畫質都唔得? 4K真係大食到咁?

witcher3 2080可以

via HKEPC Reader for Android
rt2156 發表於 2019-10-23 10:07

2080先可以中畫質?我仲預佢中高

巫師三 4K 60 1080ti最高畫質

其實巫師三想高Fps要關頭髮最食fps,其次陰影
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

巫師三 4K 60 1080ti最高畫質

其實巫師三想高Fps要關頭髮最食fps,其次陰影 ...
Pppk 發表於 2019-10-23 10:58

thx,主要都係想知≈$3000 4K中畫質掂唔掂我自己只要唔係去到低畫質頭髮變色塊咁都接受到,hairworks見效果都唔係特別靚所以冇所謂,係驚熄/調低咗都穩唔到60fps咁就冇必要買,降落1440p好過

其實我用緊張1080Ti可以滿足都你,唔介意二手放比你33
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

最起碼要買2080super