回覆 17# chrism

你 MSAA X4?

有平買平, 我等xc hybrid劈價
kljlkjxcv 發表於 24-10-2019 21:32

但係 custom card 都係 8月先出......你有冇見過 regular 2080 有平過?

回覆  ventra

咁高 我用99K加2080TI 2K全開到盡都係得9X-100FPS
chrism 發表於 24-10-2019 18:39

o岩o岩開 game 試多次, 楂直昇機 (savage) o係度亂射 missile, 係咁爆, 都有 8x fps
office garage 98fps
有時飛車 (周圍 traffic 一般) 時都有 ~110fps

見過最低有 78fps, 但係只係出現過 1秒半秒咁

可惜樓主唔玩call of duty mw, 如果唔係可以試下開埋光追夠唔夠做
pc5 發表於 24-10-2019 15:41

玩 minecraft 咪得 XXXDDDDD

講真 : 覺得 ray tracing 未係實際時候用
可能去到 nvidia 4000 時, software 同 hardware 都好o左好多, 到時開 RT 就好似依家開 FXAA OR MSAA 2x (or 兩者中間) 咁
唔係真係認真食太多資源

回覆 21# ventra

X8  如果X4有110-120FPS

回覆  ventra

X8  如果X4有110-120FPS
chrism 發表於 25-10-2019 04:25

........................
咁點同呢? 我講o左我 MSAA 2x
你擺明曬啦... 9900K + 2080Ti 同我 5820K +2080S 比
仲要講 "咁高 我用99K加2080TI 2K全開到盡都係得9X-100FPS"

淨係2080Ti起碼高你15fps去右喇

淨係2080Ti起碼高你15fps去右喇
Pppk 發表於 25-10-2019 04:51

搾林保 Aventador, 然後話 :
「E? 你架 Supra 咁快o既?」
typical d-bag

p.s. 仲有 9900k vs 5820k 呢? 加加埋埋差唔多 30fps 啦

想請教一下, 我見EVGA官網有時個價會比森林仲平,
點解唔响官網買? 係咪因為官網唔送香港 / 轉運倉?

想請教一下, 我見EVGA官網有時個價會比森林仲平,
點解唔响官網買? 係咪因為官網唔送香港 / 轉運倉? ...
sniperbb 發表於 25-10-2019 10:36

1. 開頭同一張 card EVGA 有 $40 instant rebate, 但無貨, 第一次有貨, 我入o左 cart, 到 payment 時賣晒
2. 第 2次有貨, 我 15 16, 最後無買到
3. 之後無o左 $40 rebate
4. official 唔一定平, 要自己睇, 多數 models 都貴過 amazon
5. official 唔寄 international, 要 track 寄轉運倉, 之後又要等個倉 weight, 再等你俾錢, 俾完錢再安排 shipping, 又要 track, track 到佢到香港倉又要等佢覆再寄上你屋企, 又 track
我不如直接 amazon 一次過 amazon ---> home 好過
6. 咁o岩我好想睇o個兩本書, 香港 d 人依家乜都中文版, 去大書局搵到就算有都貴好多 (問過係無, 連 Neil deGrasse Tyson 都唔知係邊個)

早知 #2時買, 平 $40 當 shipping hassle, 要隻 Control game 好過要 cod mw, cod mw 唔諗住 claim

re #4 好似我呢一張 2080 super ftw3 hybrid 咁, 我 11OCT order, 由十月頭到今日 check, evga official 都係無貨