[操作疑難] inno 3d RTX2060S死機.

我用2K 144hz同RTX2060S, 打機很久, 突然花晒畫面.......不爽.
為調校AAA超高畫面.

我用2K 144hz同RTX2060S, 打機很久, 突然花晒畫面.......不爽.
為調校AAA超高畫面.
JASV 發表於 2020-2-4 17:53

試下教低個mem clock, 如果得既話
就拎張卡去保

就拎張卡去保
happychanbb 發表於 2020-2-4 18:30

就用住先,等到保養期就黎完,然後拎.... 你懂的

咁而家張卡有無死到?

之前仲有ching買2070十足信心話新貨無問題
開GPUZ睇睇係咪美光RAM

之前我買個張inno3D 2080super係三星 ram,而且好勁,不過有時用卡係要留意下温度,唔係出事就唔好喇

就拎張卡去保
happychanbb 發表於 2020-2-4 18:30

而家底板內顯示用住先,

2060S放入盒. 遲些去保養.

我想去買2070S用番牌子唧inno 3d.. 或者想試下另外牌子買技嘉, 華碩, 微星, zotac, colorful, galax

2070S可以同2K 144hz, 對嗎?

而家底板內顯示用住先,

2060S放入盒. 遲些去保養.

我想去買2070S用番牌子唧inno 3d.. 或者想試下另外 ...
JASV 發表於 2020-2-4 23:42

2k 144fps睇片就得, 打機2080s都唔得

好奇一問 你部機用咩牛?

乜 N 卡唔係出名 driver 好 d 穩定 d 嗎?呢期耐唔耐就聽見有甚麼花畫面問題?反而 d A 卡又唔見有人話出事??