無啦啦走左張 MX450 出來

有 pci-e 4.0
咩玩法來?

入門產品線都有更新周期嘛,不過 PCIe 4.0 就比較難理解

回復 1 #crackong

TU117 搭GDDR6, 即係近桌面級GTX1650級數

via HKEPC Reader for Android

回復 2 #孤兒仔

MX系列個更新周期快左好多, 應該係APU 同Intel Xe 俾到壓力老黄

回復 孤兒仔

MX系列個更新周期快左好多, 應該係APU 同Intel Xe 俾到壓力老黄

via HKEPC Reader for Andro ...
zgmfx12a 發表於 2020-8-26 10:07

尼個真

尼一代 Vega 8 直接同 MX350 同等

回復 孤兒仔

via HKEPC Reader for Andro ...
zgmfx12a 發表於 26/8/2020 10:07 AM

Intel Xe 應該唔會比到壓力呱
我估計買 Xe 嘅人可能唔少但老黃係阻止唔到
(唔計廠機)會買 Xe 嘅我諗9成係出於好奇

Intel Xe 應該唔會比到壓力呱
我估計買 Xe 嘅人可能唔少但老黃係阻止唔到
(唔計廠機)會買 Xe 嘅我諗9成 ...
孤兒仔 發表於 2020-8-26 10:53

下一代CORE轉Xe架構IGPU,暫時實際效能係點得呀三自己知

有 pci-e 4.0
咩玩法來?
crackong 發表於 2020-8-26 09:24

4.0但可能行4x 8x
同埋mx系得64bit
Rop 都應該少過gtx1650

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

回復 8 #Frings

上左GDDR6 bandwidth 大左, 要睇spec 先知會快幾多

4.0但可能行4x 8x
同埋mx系得64bit
Rop 都應該少過gtx1650

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1) ...
Frings 發表於 2020-8-26 21:04

PCI-e 4.0 x4
會唔會可以整做迷你External GPU?