某 B 站又有偷跑

3080 (好似係)
對比 2080Ti 提升30%
對比 2080S  提升50%

.............

回覆 1# crackong

之前都話左水份多
3070 如果吾開Dsll 正常 平手
如果玩2k真喺可以吾洗換卡住 等super 或ti

好消息係20係唔會跌好多.3080性能提升三成,用電大增,8GB記憶體.玩真4k都係去唔到60FPS. 唔出3080ti都唔使諗. 2080s用家表示唔會買3080

好消息係20係唔會跌好多.3080性能提升三成,用電大增,8GB記憶體.玩真4k都係去唔到60FPS. 唔出3080ti都唔使諗 ...
andyngo 發表於 2020-9-10 00:28

點知真4K上唔到60fps?

好消息係20係唔會跌好多.3080性能提升三成,用電大增,8GB記憶體.玩真4k都係去唔到60FPS. 唔出3080ti都唔使諗 ...
andyngo 發表於 2020-9-10 00:28

3080 係10gb

差不多吧。3080 比 3070 規模多差不多50%,效能大概多35%,那 3070 也差不多摸到 2080TI。

PPT都挑對自己有利的來公布,水份必需有的。 1.9X 那個能耗比更誇張,3070 = 2080TI,220W 對 250W,怎麽算都不會有1.9的增長。

差不多吧。3080 比 3070 規模多差不多50%,效能大概多35%,那 3070 也差不多摸到 2080TI。

PPT都挑對自己 ...
lionfish 發表於 10/9/2020 10:37 AM

會唔會係指 idle?

我用顯示卡都係打機,我想3080勁2080ti 10 ~15fps左右,已經叫升好多,20系真係5fps左右又第二張卡