外置多一張display card 用另一火牛

請問如果用Pcie to usb to pice 外置插卡,
打算用外置火牛供電,有沒有特別設置开著火牛?
是不是只要著机火牛便自動开著?

Pcie to usb to pice?
冇D咁既野喎

USB唔可以駁外置PCI-e display card

回覆 1# pkric

師兄你係咪話N年前既DIY eGPU果D?
係的話佢果SET野有舊插火牛24PIN既ON/OFF制
可以GOOGLE下 PE4H(N年前舊野 只供參考)

記得當年件野插電腦果邊係行1x 仲要有RAM限制 條線亦唔係用USB

而家好似有廠出左個唔係平既外置盒行TB3?

回覆  pkric

師兄你係咪話N年前既DIY eGPU果D?
係的話佢果SET野有舊插火牛24PIN既ON/OFF制
可以GOOG ...
kumabear 發表於 2020-10-4 18:36

我已經在TB 找到用POWER 線一同開關外置火牛, 因10-1放假要下星期先收到配件, 希望成功

我已經在TB 找到用POWER 線一同開關外置火牛, 因10-1放假要下星期先收到配件, 希望成功 ...
pkric 發表於 2020-10-4 18:39

師兄係咪呢條呀
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我找到另一款, 因外置機箱有一定距離

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

但未收到貨, 不知是否會成功

樓主咁做嘅目的係SLI?要多MON顯示還是其他?

樓主咁做嘅目的係SLI?要多MON顯示還是其他?
孤兒仔 發表於 2020-10-5 14:28

因機箱太熱 火牛力水不足, 想加些舊display card 去跑 folding@home

因機箱太熱 火牛力水不足, 想加些舊display card 去跑 folding@home
pkric 發表於 5/10/2020 03:05 PM

咁樣加卡好勞師動眾喎,索性換個大啲機箱會唔會容易啲