[開箱] Asus RTX 3070 KO O8G

一個字正,
價錢 = $4???,  接近 $5K.
好靜, 好涼, 打 2 個鐘都是 58 ℃,  tune 左 fan speed, 過 60℃ 先至開扇, 所以基本上是靜音卡。
反宜 CPU 就熱, 78 ℃。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Share 左 32 GB 底板 ram,
加上本身 8 GB ram,

冇可能唔夠 ram.

係好正, 不過....
5000對我好緊要

果啲共享RAM 唔係顯示卡RAM黎
爆在都係減FPS
NVDIA有顯存壓縮,聽聞8G=12G
你能不能試吓玩啲13至14G RAM既GAME試吓卡唔卡,會唔會玩玩吓窒一下

回覆 1# eddychoy04

師兄是不是4年保

回覆  eddychoy04

師兄是不是4年保
5qg 發表於 2020-11-21 17:44

3 years.

果啲共享RAM 唔係顯示卡RAM黎
爆在都係減FPS
NVDIA有顯存壓縮,聽聞8G=12G
你能不能試吓玩啲13至14G RAM既GA ...
sum888 發表於 2020-11-21 17:27

睇住個 monitor (task manager). Vram 不會用多過 3GB ram (3K 游戲), 不是 FPS 3D game.

睇 8K Youtube  Demo 都係用 1 GB Vram 島, 唔知 8 GB 有乜用?

我玩的游戲,Forged Allianiace, 不窒。

睇住個 monitor (task manager). Vram 不會用多過 3GB ram (3K 游戲), 不是 FPS 3D game.

睇 8K Youtube  ...
eddychoy04 發表於 2020-11-21 19:38

樓主用2k mon定 1080p?

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

樓主用2k mon定 1080p?

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)
a340600 發表於 2020-11-21 20:54

34" 3440 x 1440 25:10 Dell Wide Screen.
是 3K resolution, 唔到 4K。

我入咗個4k mon後張2080有D遊戲4K還可以,有D我想3080都未必得

8G ram你攞隻bio 3 re出嚟去設定到睇下,係唔夠用(16G先有機會開晒 ),不過唔代表你玩唔到,有D其他遊戲佢會就住嚟