顯示卡越賣越貴,愈想放棄PC

PS5 都係$3180,A/N卡同級性能5XXX-6XXX蚊,更高級7-8千蚊
仲感覺仲會愈來愈貴,如果唔係PC GAME 多MOD
我應該一早放棄,感覺PC市場會愈來愈少

補充 :其實我講緊用PC 玩GAME ,唔係唔用PC

Pc本來就唔係只係打機,無所謂放棄唔放棄,你只可以講,我唔買贵貴顯卡打機~
至於遊戲機進步係一定,性能嘅問題其實佢未必用最高畫質去出比你玩,只會就返機能去做,你唔係咁容易判斷得到比其他高價顯卡分別~

其實我買3080都係過手癮,有時可以高舉張3080跟住講“ladies and gentlemen, the geforce rtx thirty-eighty, eight thousands and five hundreds cuda cores, twenty-two t-ga flop....",都幾過癮。

邊度PS5賣咁平?

via HKEPC Reader for Android

打機一定用console 正D,
平,入GAME 快, 手制正, pvp 公平

用PC 只有好少好處如畫質同MOD

打機一定用console 正D,
平,入GAME 快, 手制正, pvp 公平

用PC 只有好少好處如畫質同MOD ...
rockie577 發表於 2020-11-19 21:47

hardcore級既game用console係囉黎搞.....

我講係模擬程度高既話....

PS5 畫面與PC 高階比有幾大距離, 很難想像下代PS 要提升到什麼水平才有得同PC 比

又係呢個齊來呃 post 問題

已經討論左四五十年啦,重複左三百幾萬次

又一分.....打咁多字唔係白呃

買 pc 係因為一機多用途,打機只係其中一個小用途

買 pc 係因為一機多用途,打機只係其中一個小用途
x37 發表於 2020-11-19 22:19

打機同時上網都係PC先得打機同時上網加聽住歌又係PC先得