[操作疑難] 想行3個Mon應該買邊張display?

https://www.youtube.com/watch?v=cYqpc5siemk

廠機HP Prodesk 600 G3 做文書嘢
依家用緊3個22吋1080p
想升級其中一個做4K/2K
Google過3個1080p應該係內建HD 630嘅極限

想問吓矮身display行3 Mon其實有冇選擇?

https://www.intel.com/content/ww ... 25675/graphics.html
HD630應該即係第6代?
依Intel官網講法其實好似係只要唔超過每一個port嘅上限就得?
即係其實我係可以升級其中一個用DP嘅mon做4k/2k?

HD630應該即係第6代?
依Intel官網講法其實好似係只要唔超過每一個port嘅上限就得?
即係其實我係可以升級其 ...
ARM 發表於 2020-11-24 14:24

HD630 = i3/i5/i7 7xxx CPU = 7代
想其中一隻mon 4k的話, 買隻有DisplayPort既mon就可以

HD630 = i3/i5/i7 7xxx CPU = 7代
想其中一隻mon 4k的話, 買隻有DisplayPort既mon就可以 ...
KinChungE 發表於 2020-11-24 14:31

明白,唔該哂!
重想問吓2K144有冇超到佢4K60呢個上限?

明白,唔該哂!
重想問吓2K144有冇超到佢4K60呢個上限?
ARM 發表於 2020-11-24 14:36

可以行2k144, 但係intel graphics唔夠力行2k144

可以行2k144, 但係intel graphics唔夠力行2k144
KinChungE 發表於 2020-11-24 14:43

唉,上網又唔多見LP又插到3個mon嘅display
咁我疊埋心水4K 60hz算

唉,上網又唔多見LP又插到3個mon嘅display
咁我疊埋心水4K 60hz算
ARM 發表於 2020-11-24 14:48

GTX1650LP?

我公司用緊OEM既RX550, 單層LP都可出3 x DP

強力建議,
1050 Ti 4GB,
因平, 免插電, 可駁三 mon.

我上星期至買左張在公司用。

要做功課,一陣買咗張無三個输入位就出唔到

要做功課,一陣買咗張無三個输入位就出唔到
Pppk 發表於 2020-11-24 17:07

我買果張有齊 HDMI, DP, DVI 頭。