回覆 26# HEROMK2
咁我又唔信咁貴係零售賺晒,代理唔賺咁好死

我上年買張3090先14000,今日買3080Ti要 15000,大家已經用’都係‘去形容….

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

不要習慣了高價

買部QUEST 2 都係2千幾, 大把野玩, stand alone, PC is not required
rockie577 發表於 2021-6-7 09:38

無錯, 呢一年本身比顯咭既預算都比其他玩意分薄左~打機又唔洗下下要用到最高級別顯咭~
明年再說吧~

無錯, 呢一年本身比顯咭既預算都比其他玩意分薄左~打機又唔洗下下要用到最高級別顯咭~
明年再說吧~ ...
grxgr 發表於 2021-6-7 13:45

上年尾買唔到PS5, 報復地買左quest 2 同3070, 根本唔夠時間玩

QUEST 2 現時冇炒, 價合理, 好值得試下, QUEST 2 = MONITOR + CONTROLLERS + 3D PROCESSOR = $2XXX, 係極底玩

仲未抽到PS5, 但炒價不了

算力限制版在某D情況下會出現性能下降..因為算力被禁
(無源..要既自己搵)

當時買3080 7999都覺得貴 估唔到依加萬幾仲有人接受到

當時買3080 7999都覺得貴 估唔到依加萬幾仲有人接受到
lkw1993 發表於 2021-6-7 18:07

同樣既說話都適用於香港樓價

"衣食住行" 係必需品,電腦遊戲顯示卡係消費品,兩者唔可以相題並論。

算力限制版在某D情況下會出現性能下降..因為算力被禁
(無源..要既自己搵)
樹下乘涼 發表於 2021-6-7 17:22

尻UP真係唔洗本