"衣食住行" 係必需品,電腦遊戲顯示卡係消費品,兩者唔可以相題並論。
HighLamb 發表於 2021-6-7 18:59

why not? 任何tradable既售價都有其可接受範圍,當呢個範圍被超出得太多同太耐,人們既可接受範圍就會逐漸加大,定律黎。當然我拎GPU黎比係因為呢度係顯卡討論區,如果係汽車討論區咁我用車黎比

真係回左, 食少餐都係到

尻UP真係唔洗本
ahtung9323 發表於 2021-6-7 20:50

的確唔洗本..只不過得極少數情況..老黃肯定試完先會咁做
反而伸手黨先可怕仲屎忽過CDROM

唔換機住。 萬幾蚊換咗部無反,加多2支鏡,有排玩。

市場價唔公平,唔合理
我都等緊樓價跌到正常水平先買, 唔貪心, 希望40萬買到400呎 ...
gn01119056 發表於 2021-6-7 10:06

+1, 應該2100年香港水浸果日可以買到
今日銀行saving account留定40萬比個孫就差唔多

見大陸標明礦渣卡3070 6199人民幣,3080 8700人民幣,叫做走得早,遲啲eip 1559應該人踩人,搵咁耐錢賣礦渣 ...
darktommy 發表於 2021-6-7 10:28

my friend, eip 1559推遲左去2022
到時都可以轉掘ETC

你地成班礦佬... 唔駛係度自HIGH啦...

我又真係唔見有跌到價喎............ 係邊度可以買先???

my friend, eip 1559推遲左去2022
到時都可以轉掘ETC
sapphire4890 發表於 2021-6-8 02:22 PM

有推遲咩?
好似ETH 2.0 先係推遲 (實情官方都未有時間表,睇進度, 原先2022 Q1,而家改成Q3 or Q4)
EIP-1559 照舊今年7月

我上年買張3090先14000,今日買3080Ti要 15000,大家已經用’都係‘去形容….

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - i ...
Mox 發表於 2021-6-7 13:15

就咁行入鋪頭就買到?

我喺澳洲睇, 3080Ti 出左後啲炒貨都唔係一下就掃晒, 有啲比較貴都仲有現貨
咁起碼入貨再炒都賺唔到啲乜, 等多嘅低算力卡推出黎就自然會回落