買左唔夠兩個月的 WD 640AAKS

就已經咁既情況,下星期要上聯強了............

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 ryan_1026 於 2009-3-22 01:16 發表
就已經咁既情況,下星期要上聯強了............

咁快 ...
不過你都好d, 我隻 死雞 500G 企業版 兩個月就突然死亡無先兆, 無得拎番d data.

你而家仲認到隻 hard disk,  第一樣野要做就係快d  backup 番d 重要資料  (上網搵唔到及有錢買唔到果d).

而家d hard disk 真係好唔可靠.
唔行 Raid 1 都唔得.

原帖由 laputafish 於 2009-3-22 01:37 發表

咁快 ...
不過你都好d, 我隻 死雞 500G 企業版 兩個月就突然死亡無先兆, 無得拎番d data.

你而家仲認到隻 hard disk,  第一樣野要做就係快d  backup 番d 重要資料  (上網搵唔到及有錢買唔到果d).

而家d hard disk 真係好唔可靠.
唔行 Raid 1 都唔得.

backup 哂了,依家將佢掟埋一邊

呢期WD問題咁多嘅 我早兩個月先換咗兩隻640GB

原帖由 roadwarrior 於 2009-3-22 05:13 發表

same here, 2 months, 1TB RE3 企業版....

唔係掛, 我仲買左兩隻 放左入 QNAP 做 Raid.

呢期都幾迷惘.
我隻 Seagate 500G 企業版用左兩個月就突然死亡無先兆. 已經對佢完全失望.
而家 WD 又開始搞d 咁o既野. 點算?

仲有一隻相同 model xander 保,暫時未有問題

其實即使佢check到係咁既情況都係無得換,因為未壞晒,讀唔到喎,係唔係?

原帖由 Victorychan2002 於 2009-3-22 12:44 發表
the synnex will change a b good for u, so check the HD before u change it.

即係會換翻修貨??請問點 check 佢係咪翻修?