問: LSI 84016E & 8344ELP

84016e 暫時邊間買最平呢?  new蛋而家冇貨...

另外,轉raid 係咪同樣一樣插過去... import番就可以?

佢megaraid 條product line係點分 ?  value / features / entry line
請指教.

pump...  

原帖由 nixon 於 2009-3-23 13:30 發表
84016e 暫時邊間買最平呢?  new蛋而家冇貨...

另外,轉raid 係咪同樣一樣插過去... import番就可以?

佢megaraid 條product line係點分 ?  value / features / entry line
請指教.

LSI MegaRAID係按效能和功能來分Product Line,故名思意Feature Line功能最多,Value Line就功能和價錢都屬中等兼夠抵用,Entry Line則屬入門級

現在唔建議再買全新的84016E和8344ELP

原帖由 idolclub 於 2009-3-25 00:30 發表

LSI MegaRAID係按效能和功能來分Product Line,故名思意Feature Line功能最多,Value Line就功能和價錢都屬中等兼夠抵用,Entry Line則屬入門級

現在唔建議再買全新的84016E和8344ELP

現在 16port有甚麼好選擇?  師兄請推介一下.  有raid1 及 global hotspare 就可以了.
我的back pannel是 8087頭.. 佢跟cable都係 8087<->8087.

我見84016e 16port 都係5k幾... 都ok吸引,
而且要就番個case,唔可以再放多張8port.

pump.. 請教,如果唔揀84016e.. 仲有咩選擇?

原帖由 nixon 於 2009-3-29 23:30 發表
pump.. 請教,如果唔揀84016e.. 仲有咩選擇?

如果要考慮價格因素,16 port則只可選LSI 84016E,否則Adaptec 51645或Areca 1680ix-16都係唔錯既選擇,效能都會比84016E高,但價格亦較高