關於SSD速度問題

2 隻 VERTEX 行RAID0 夠唔夠 6隻 WD 320G RE3 RAID0 快呢?

因有朋友買左VERTEX 用佢話唔夠行6隻快
會唔會呢??

唔記得講,佢係張OEM 5805 上用的.

如果1隻vertex鬥6隻HDD 5805既話 我覺得有咁既可能...
不過唔fair囉...

原帖由 sunderstan 於 2009-3-26 21:19 發表
如果1隻vertex鬥6隻HDD 5805既話 我覺得有咁既可能...
不過唔fair囉...

兩隻呀................
唔該晒.

Vertex X2 Raid 0
Read > 400MB/s
Write > 300MB/s

至於六隻WD 320GB RE3
Read/Write 可能係快過 Vertex X2
但access time只係 around 11.xms to 12.Xms
Vertex 只有 0.1ms

如果你係行OS....六隻WD 320GB RE3一樣係慢

原帖由 2.4c 於 2009-3-26 21:22 發表
Vertex X2 Raid 0
Read > 400MB/s
Write > 300MB/s

至於六隻WD 320GB RE3
Read/Write 可能係快過 Vertex X2
但access time只係 around 11.xms to 12.Xms
Vertex 只有 0.1ms

如果 ...

6隻320間個60G出黎裝OS個ACCESS TIME 太約6.3-6.6左右

比唔比較到呢??

快同慢真係有小小主觀...
好老實講我而加部機優化左
用5002ABYS RAID 0 ICH9R Boot入XP desktop都係用左15秒幾...
trace返大部份時間都係driver delay...

原帖由 sunderstan 於 2009-3-26 21:25 發表
快同慢真係有小小主觀...
好老實講我而加部機優化左
用5002ABYS RAID 0 ICH9R Boot入disktop都係用左15秒幾...
trace返大部份時間都係driver delay...

唔通要買4隻SSD先安心

原帖由 wai896 於 2009-3-26 21:26 發表

唔通要買4隻SSD先安心

有秘密武器買4隻都唔係好貴姐

原帖由 sunderstan 於 2009-3-26 21:27 發表

有秘密武器買4隻都唔係好貴姐

超貧超窮左個人