是日玩具, Hitachi 1TB x2

是日玩具, Hitachi 1TB x2  $582x2,  另加OCZ DDR3-1333 2Gx3 $615

2隻Hitachi岩岩上機乜都未set, 想請教下, 小弟e+用緊vista 32bit, 打算裝vista 64 bit 用raid 0+1, raid 0 for OS 同打機,raid 1 放data, 我想用HD tuner check harddisk有冇bad sector, 咁e+ 用vista 32bit check 先定還是set左raid裝vista 64bit後check比較好呢

更新: report在13樓

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

呢期都係hitachi最彩

check左先裝

原帖由 pch0113 於 2009-6-12 23:00 發表
check左先裝

e+開始check, 明早裝vista64
唔該Ching

係邊間買??

原帖由 D.I.Y.兵團 於 2009-6-13 00:40 發表
係邊間買??

中央田對面間紅志科技,不過全場好多都賣緊$582

近排hdd價跌左唔少
WD都減左好多, 真係唔知點揀....

原帖由 艾力龍 於 2009-6-13 00:47 發表

兩隻 hdd 唔係行 raid 0 + 1, 係行 matrix raid, 但係有風險.

係, 係matrix先岩,多謝ching提點
(小弟人生第一次玩raid 大把野要學)

原帖由 dmy0080 於 2009-6-13 00:50 發表

近排hdd價跌左唔少
WD都減左好多, 真係唔知點揀....

WD隻1TB LS今日見最平$790, 貴兩舊,買兩隻貴四舊....好難揀佢囉