試行RAID 0

請問RAID 咁樣OK嗎! 係咪行左RAID 0就會冇左NCQ功能架.
行XP感覺比以前快左小小,行WIN 7 64bit唔感覺有快到.
唔知關唔關用左兩個大小既硬碟事呢.

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

你個raid 0都好慢下WO

呢D先係Raid 0喎
行Raid = 開咗NCQ
圖2:
Volume 1 = Raid 0
Volume 2 = Raid 1
WDC = WD Cavier Blue 640GB HDD
ching咁慢會唔會係因為NV chipset冇得安裝Intel Matrix Storage Manager去開"卷回寫高速緩存"

我岩岩都上左 raid 0  320GBx2

原帖由 binbinbin123 於 2009-10-26 23:29 發表
我岩岩都上左 raid 0  320GBx2

320GBx2 點解係得 128 既

原帖由 wing1234 於 2009-10-27 00:48 發表

320GBx2 點解係得 128 既

又係介細咗囉!唔係何來 8.2ms access time!

WD5000AAKS 單碟 X 3 RAID0  

我又raid 0 o下先

原帖由 kumakuba 於 2009-10-27 03:08 發表
我又raid 0 o下先

SSD X2 ......神級............

原帖由 AioN 於 2009-10-27 07:54 發表

SSD X2 ......神級............

但價錢貴容量細
真係有錢人先玩得起