想問下 2T HDD 係 3 碟 定 4 碟呢?!

依家 D 2TB HDD 到底係 500 X 4 定係 640 X 3.....斷估都無可能係 750 碟掛?

唔知 1.5TB 有無 750 X 2 呢?!

想買隻碟數較少的 2T / 1.5T,我怕熱的! @_@

回復 1# tzr250rr

未有 3 碟的  2T HDD ,都是 4 碟的,日立 5 碟

回復 2# nellwill

Thank you very much.

依家 D 2TB HDD 到底係 500 X 4 定係 640 X 3.....斷估都無可能係 750 碟掛?

唔知 1.5TB 有無 750 X 2 呢 ...
tzr250rr 發表於 2010-4-30 13:45

想唔熱的考慮SG 2T LP ﹐ 比較HIT的2T 涼好多好多

想唔熱的考慮SG 2T LP ﹐ 比較HIT的2T 涼好多好多
treew 發表於 2010-4-30 16:02

轉速效能都唔同.. LP用慢黎換低溫度.

轉速效能都唔同.. LP用慢黎換低溫度.
JackWu 發表於 2010-4-30 16:30

唉﹐ 我後悔買左SG LP 2T
雖然我只系用來offline backup, 但都系非常後悔買左。
等滿左要再買﹐寧可忍受熱D用返HIT 2T。

雖然我只系用來offline backup, 但都系非常後悔買左。
等滿左要再買﹐寧可忍受 ...
treew 發表於 2010-4-30 16:34

offline backup應該幾好, 佢又涼又靜.

4碟咁咪好熱:funk:

offline backup應該幾好, 佢又涼又靜.
JackWu 發表於 2010-4-30 16:47

無可否認真系 又涼又靜 ﹐ 不過 比較落只 HIT 2T ﹐ 慢唔系一條街
系我個CASE度﹐寫入幾乎慢 20% ( 90M ﹕ 75M) (我部機比較舊﹐ 而且OS沒開 ACHI)

等滿左要再買﹐寧可忍受 ...
treew 發表於 2010-4-30 16:34

可唔可以講清楚d點解會後悔...