我個Seagate 1TB係咪有事?

我個Seagate 1TB係咪有事?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

正常。

回復 1# alex_5111

seagate 硬碟機在hd-tune 健康測試個度係咪有1-2行係變黃色的
你睇佢健康係差定係好就ok了

Seagate 1TB ST31000333AS....我早兩日炒左三隻個 RAID 無得救
你有無 CHECK 過 FIRMWARE 呀? 我岩岩 UPGRADE 完 FIRMWARE 重新安裝中.
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1156728

買seagate預咗會咁啦
基本上成個腦場得返500 blue又平又靚又正
其他都唔係好掂

買seagate預咗會咁啦
基本上成個腦場得返500 blue又平又靚又正
其他都唔係好掂 ...
KG-05 發表於 2010-5-4 18:35

同意,好耐之前vst加錢換了個所謂1tb全新...
回家測試一看都是多處有黃色...

同意,好耐之前vst右錢換了個所謂1tb全新...
回家測試一看都是多處有黃色... ...
kwloli 發表於 2010-5-4 19:05

換回來1tb,係翻修貨···

換回來1tb,係翻修貨···
rt6688 發表於 2010-5-4 19:12

這方面我當然知= =
我幫朋友買了好多只死雞....
全新的...一樣有多處黃區.....
更不用說加錢換來的....

這方面我當然知= =
我幫朋友買了好多只死雞....
全新的...一樣有多處黃區.....
更不用說加錢換來的.... ...
kwloli 發表於 2010-5-4 19:39

HDTune測錯,試用3.50版

seagate係會黃架喎,佢同hdtune唔夾者
用seatools for dos啦