""已解決"" HDD發現紅點

型號---WD-500DS32
軟件---HD Turn Pro
問題---第1格紅點
代理---聯強
事源---突然無畫面 重開機出現 A disk read error occurred Press Ctrl+Alt+Del to restart
              即刻換機黎CHECK hdd . 現在連放OS 果個磁碟區都開唔到

1.紅點係未等於壞區? 去代理同佢講用軟件測到有壞軌?
2.去聯強 帶盒(code) hdd仲有咩要帶? 唔見單聯強保唔保?
3.係即場CHECK完1換1 定係 比個HDD佢 過唔知幾耐先拎返? 因為隻HDD都好緊急要用...

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

用wd個 Diagnostic program d test 有冇 fail?
另外 backup左未?

用wd個 Diagnostic program d test 有冇 fail?
另外 backup左未?
gamebridgese 發表於 2010-8-4 13:33

Diagnostic program<<唔知咩黎= ="
OS果區D野完全開唔到

hd turn pro 冇人會理
用 WD Data Lifeguard Diagnostic 有壞區error先承認

你唔用wd自家既工具測隻hd有冇事,代理唔一定理你

姐係用左WD Data Lifeguard Diagnostic
查到有任何交差//紅色 就可以拎上去?
佢讀唔到個E區 E區係屬於呢個hdd
紅色圍住果個 讀唔到出黎...
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Data Lifeguard Diagnostic for Windows
http://support.wdc.com/product/d ... p;sid=3&lang=ch
好緊急要用,你不如買個隻(用green行os?)

Data Lifeguard Diagnostic for Windows

好緊急要用,你不如買個隻(用green行os?)
sly9 發表於 2010-8-4 13:47

咁如果代理可以現場1換1 何必又買多個呢

回復 8# wingyat92

你認為可以既味得,如果有得現場1換1,番來話我知,thx

回復 6# wingyat92

選你個wd 先做quick test
有fail 就抄低error code