你地會燒碟定放係HD裡儲存?

我發覺DVDRW成日壞, 好易燒壞碟, 而DVDR碟其實唔平, 4.7GB大約$2一隻, 50隻 235GB要$100元, 買部1TB HD都只係$4xx, 其實放係HD保存比較划算

backup ge 話,兩樣做晒比較好d.

我發覺DVDRW成日壞, 好易燒壞碟, 而DVDR碟其實唔平, 4.7GB大約$2一隻, 50隻 235GB要$100元, 買部1TB HD都只 ...
yukei 發表於 2010-8-8 10:57

成日燒壞碟?我都冇點樣試過喎?
會唔會係燒既倍速太高或者隻DVD牌子既品質唔係咁好呀?

成日燒壞碟?我都冇點樣試過喎?
會唔會係燒既倍速太高或者隻DVD牌子既品質唔係咁好呀? ...
DantiumW 發表於 2010-8-8 11:27

我用MITSUBISHI, 要最低速度先得

回復 1# yukei

以前用DVDRW,
现在 HD 比 DVDRW 平,
全改用 HD la

我發覺DVDRW成日壞, 好易燒壞碟, 而DVDR碟其實唔平, 4.7GB大約$2一隻, 50隻 235GB要$100元, 買部1TB HD都只 ...
yukei 發表於 2010-8-8 10:57

燒碟仲要搵地方擺

回復  yukei

以前用DVDRW,
现在 HD 比 DVDRW 平,
全改用 HD la
nellwill 發表於 2010-8-8 12:06

HD DVD唔係響高清大戰入面被blu-ray 打輸左咩?

我用dvdrw都覺易壞

用dvdr無野~加埋硬碟雙管儲存

回復 7# DantiumW

HD DVD唔系响高清大战入面被blu-ray 打输左咩?

不明白
你的意思是....
blu-ray 平;
blu-ray 快;
blu-ray 保存更长时间 ?

HD DVD唔係響高清大戰入面被blu-ray 打輸左咩?
DantiumW 發表於 2010-8-8 14:06

我估佢HD的意思是HDD