唉!剛剛買了隻seagate 7200.11 1.5TB !

唉!剛剛買了隻seagate 7200.11 1.5TB !
乜唔喺轉了7200.12嗎?我之前用WD Green,又出問題,唸住試吓seagate啦,之前出問題都成年了,一時唔留神,以為已轉了7200.12,返來一睇,乜喺7200.11,味即喺出之前出問題的型號?

究竟現在賣的seagate 1.5tb,是否轉了7200.12,還是仲喺賣7200.11呢?

點算?有無師兄最近買了和我一樣的,是否有問題架?:funk:

可否自己flash firmware解決?

一向都係賣緊ST31500341AS  7200.11,邊度黎7200.12既1.5TB?

可否自己flash firmware解決?
redhothits 發表於 2010-10-9 20:26

師兄,我唔識呀!
我用電腦都成20年,都無試過要HD update firmware,我現在format緊隻seagate 1.5tb 7200.11 ,firmware 睇到喺CC1H,我想知現在賣的7200.11貨,喺唔喺已經無問題架?
其實都唔知會否有問題,只喺見到同一型號,有啲驚!

師兄,我唔識呀!
我用電腦都成20年,都無試過要HD update firmware,我現在format緊隻seagate 1.5tb 720 ...
0zone0 發表於 2010-10-9 20:29

我曾經用過8隻1.5T 7200.11,到今日都好似只係死過2隻,唔洗咁緊張喎

你買就一次過買2隻啦,依家D硬碟好易死架

一向都係賣緊ST31500341AS  7200.11,邊度黎7200.12既1.5TB?
kmb3av188 發表於 2010-10-9 20:29

師兄,我上seagate網,見喺7200.12喎?

http://www.seagate.com/www/zh-tw ... racuda_hard_drives/

你睇吓啦!

seagate 1.5tb 冇入過... 1.5tb 兩隻都係 green, 一隻32m 一隻 64

師兄,我上seagate網,見喺7200.12喎?

你睇吓啦!
0zone0 發表於 2010-10-9 20:33

CHING 你先要睇清楚佢既7200.12規格表同產品總覽最大只係1T.

我曾經用過8隻1.5T 7200.11,到今日都好似只係死過2隻,唔洗咁緊張喎

你買就一次過買2隻啦,依家D硬碟 ...
kmb3av188 發表於 2010-10-9 20:31

師兄,唔好嚇我啦,我買嚟做back-up咋,代替之前有問題隻WD green 1.5tb!

CHING 你先要睇清楚佢既7200.12規格表同產品總覽最大只係1T.
dickchan 發表於 2010-10-9 20:49

喺喎,睇錯!