[光碟機] DVD ROOM 讀唔到吉碟 會出現錯誤

本身有個dvd room 出現錯誤情況
買左個新既dvd room一樣有同樣情況出現
但係讀有資料既光碟係無問題
%22%20width=%22720%22%20height=%22576%22%20id=%22myphoto%22%3E
有咩方法可以搞下佢
應該唔關線事 一條SATA 一條係IDE

另外想問OEM(無盒)既DVD ROOM會唔會差D架?

dvd room ?

吉碟 有冇試過第2隻?

吉碟 有冇試過第2隻?
philemon 發表於 2010-11-10 20:30

有試過幾隻 放係第二部機係LOAD到
起碼都有個開FILE畫面 只係入面空 但做唔到--
而且佢入空碟入去唔識自己LOAD個燒碟程式

dvd room ?
qqxp 發表於 2010-11-10 20:27

係..
OEM SATA LG GH22 DVD

你用 Nero Burning Rom 嗎,試暫停 Nero Scout:
[right-click] 我的電腦內那 Nero Scout -> 選項/options -> 不要剔 enable Nero Scout
看入吉碟會不會出錯誤信息。

你用 Nero Burning Rom 嗎,試暫停 Nero Scout:
[right-click] 我的電腦內那 Nero Scout -> 選項/options  ...
rkkc 發表於 2010-11-10 20:46

我有用2個 一個係NERO 7 essential既Nero StarSmart Essential
另一個係LG Burning Tool

回復 7# aykk0719

LG Burning Tools 是來自 Nero 的,你能暫停 Nero Scout 嗎?

回復  aykk0719

LG Burning Tools 是來自 Nero 的,你能暫停 Nero Scout 嗎?
rkkc 發表於 2010-11-10 20:51

暫停左 但後果都係咁....

你去控制台 -> 自動執行,印以下畫面:
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊