拆開HDD

同鏡一樣既碟片
同 LGA 針腳一樣柔弱既磁頭
有 點兒戲但又很實在的隔塵網

呢件同玩具差唔多既硬碟 ,身家性命財產都晌晒入面

另外想問一下其實有冇梅花螺絲批 . .....

身家性命財產你就買多幾隻硬碟備份啦.....

你要螺絲批,可以買二三十盒一可換批咀果d,一盒香港買~$25-40

身家性命財產你就買多幾隻硬碟備份啦.....

你要螺絲批,可以買二三十盒一可換批咀果d,一盒香港買~$25-40 ...
kmb3av188 發表於 2011-5-24 16:52

未拆過之前對佢充滿幻想嘛
我見人地用電動可以換咀果隻 ,以為冇得手動添 ,去新膠登搵唔搵到呢

星星批,一般五金舖有售,通常是一盒大小六枝,最去帶同隻硬盤即場試。

前幾日無聊拆左隻 20GB 單碟
用星星批 黃金雜貨有售

未拆過之前對佢充滿幻想嘛
我見人地用電動可以換咀果隻 ,以為冇得手動添 ,去新膠登搵唔搵到呢  ...
mydaniel 發表於 2011-5-24 18:48

拆完應該要好似我logo 咁.....

試埋work load 呀ma

拆完應該要好似我logo 咁.....

試埋work load 呀ma
wgpoon 發表於 2011-5-24 19:12

我用暴力 . ..個頭斷左啦 ,雖然我仲有幾隻
佢隔塵網果到有 D 一粒粒磁石好得意 ,唔知係咪驚有鐵粉入去
等我買左螺絲批再拆拆拆

星星批,一般五金舖有售,通常是一盒大小六枝,最去帶同隻硬盤即場試。
rkkc 發表於 2011-5-24 19:08

thx ,得閒搵搵
聽人講有好大塊磁石 ,但唔覺眼 唔通晌隻碟下面 . ..

thx ,得閒搵搵
聽人講有好大塊磁石 ,但唔覺眼  唔通晌隻碟下面 . ..
mydaniel 發表於 2011-5-24 19:29

唔係好大塊磁石,係好強力既磁石

硬碟本身只係一個金屬盤...

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

thx ,得閒搵搵
聽人講有好大塊磁石 ,但唔覺眼  唔通晌隻碟下面 . ..
mydaniel 發表於 2011-5-24 19:29

係係個磁頭夾位
Maxtor 6Y120L (IDE 120GB diamond plus 9 )

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊