[操作疑難] Windows 發現硬碟問題 但係睇CrystalDiskInfo同原廠HDD TEST左又冇事 點好?

如題

WINDOWS 唔識睇 SMART 的WO

你下面個SCREEN 邊度CAP? 如果自己彈似中毒多

你個E 唔係黃左咩
?

你個E 唔係黃左咩
? ...
rion 發表於 2013-5-18 00:03

係呢個畫面話我個Z DRIVE有問題

同埋INTEL個RST都話Z DRIVE有問題

回復 3# 殘雲

呢個真係第一次見
windows好小會自報hdd問題
樓主先backup左先
再用seatool run一次long test

回復 4# 留白兄

Windows 係會報HDD 有問題(如BS), 叫你快D back-up 定
係Windows XP 已經有。

回復 5# spike

好小見
多數係自已check到s.m.a.r.t.先知出左事

回復 6# 留白兄

我反而睇Event Viewer 多過睇 SMART

係呢個畫面話我個Z DRIVE有問題

同埋INTEL個RST都話Z DRIVE有問題
殘雲 發表於 2013-5-18 00:13

WINDOWS話你隻死雞硬碟有問題,點解你去睇隻日立硬碟?

我很好奇!

你個E 唔係黃左咩
? ...
rion 發表於 2013-5-18 00:03

小弟我的確見過有毒會扮話你死硬碟叫你俾錢

但Windows的確係識睇SMART的

WINDOWS話你隻死雞硬碟有問題,點解你去睇隻日立硬碟?

我很好奇!
kmb3av188 發表於 2013-5-18 16:58

張圖上網撻架