[保養相關] 其實vst個vcare都ok呀~

4-5年前, 買左個wd紅色passport, 第一代的, 果時唔係好識電腦, 唔知原來usb唔夠電會成日過唔到野..
搞到成日拍佢(當佢係電視), 搞到佢壞左..跟著走去服務中心換..可能我住深水埗, 覺得好近啦..雖然條友係黑面..都幾日後都換個新款比我..

到左前幾日, 唔小心個新款passport都跌左落地下..壞左沒反應, 上網check原來要搞咩vcare..
初初覺好煩..包裝又要自己搞..點知落order佢又出奇快黎公司收..(第二日已經黎收)
昨日就打比我話會換一隻usb3.0寄番比我..而加覺得自己賺左
不過沒唸住咁化學..唔夠15cm跌落地下就香左

所以vst都唔係話唔好..而加佢個客務電話個人nice好多..
都可能係我個別問題..但起碼我唔駛請半日去整先..算係咁啦..

回復 1# charcsc2000

佢收你件野時, 使唔使比單/代理貼紙 証明,
係咪上網check 到有warranty 就保,最驚唔咪佢保,但佢又收左件壞野走

VST你都話ok?只是港鐵沿線收,咁叫好,其他收$50,咁叫好!!!????我唔會買佢.

回復 3# textermon

見人見智!呢個世界無絕對,凡事兩邊睇

回復  charcsc2000

佢收你件野時, 使唔使比單/代理貼紙 証明,
係咪上網check 到有warranty 就保,最 ...
goldfish 發表於 2013-6-7 11:18

佢上網果度, 你輸入個號碼, 如果有保養會顯示出黎, 跟住落ORDER就得~

VST你都話ok?只是港鐵沿線收,咁叫好,其他收$50,咁叫好!!!????我唔會買佢.
textermon 發表於 2013-6-7 11:34

其實要我再買佢肯定不可能, VST我唔會再買..只係我有幾隻HARDISK仲係VST..
焗住整..同分享下個經驗比大家者~

回復  textermon

見人見智!呢個世界無絕對,凡事兩邊睇
yeeyee2004 發表於 2013-6-7 11:39

好多人話佢咩港鐵沿線收, 又咩收50蚊..
只能講佢呢個VCARE係方便你返工用..如果你返工不是返OFFICE, 不要買VST, 因保養很麻煩..
但對我呢D返OFFICE黎講, 只係普遍收送服務咁..對我黎講咪方便~

回復 7# charcsc2000

其實住要睇經唔經佢個度,如果離很遠來回車費分分鐘都唔止$50,如果一次無得攞就重貴,所以我講見人見智

回復  charcsc2000

其實住要睇經唔經佢個度,如果離很遠來回車費分分鐘都唔止$50,如果一次無得攞就重貴 ...
yeeyee2004 發表於 2013-6-7 12:35

嗯~之前服務中心就係比人插呢樣..你話元朗出黎深水埗沒得即日拎真係搞鬼錯..
不過難聽D講, 我拎個電飯煲或電話去整咪一樣沒得即日拎..係咪先..

咁人地而加出左VCARE起碼方便一些人...最最最重要係佢要換比你..

回復 9# charcsc2000

所以任何一間都無法滿足所有人,自己鍾意邊間就邊間