[操作疑難] 世紀大悲劇,上得山多中了伏

世紀大悲劇,上得山多中了伏

磁碟 5 (E:)

Hitachi HDS721050CLA362

容量:        466 GB
        已格式化:        466 GB
        系統磁碟:        否
        分頁檔案:        否

讀取速度        0 KB/秒
        寫入速度        0 KB/秒
        啟用時間        100%
        平均回應時間        0 毫秒

唔求救番D資料,但求睇到個HDD入面有咩directory同檔名
有無咩土炮方法?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

...
說不出的話 發表於 2017-7-11 19:24

500gb hdd

應該係幾前產物

壞都好正常

diskgenius :D

差唔多變我既標準答案= =

不過0KB有機會死摩打耶

咁就真係唯有拎比人換摩打

價錢嘛 你懂的

用Testdisk整咁個RAW Image先至再搞,你預要買新碟先有得搞。

diskgenius :D

差唔多變我既標準答案= =

不過0KB有機會死摩打耶

咁就真係唯有拎比人換摩打

價錢嘛 你懂 ...
-13- 發表於 2017-7-11 21:36

用FreeFileSync唔洗錢可以無痛做Backup
2TB 硬碟$500有找

而數據恢復$5000無走雞
夠你買10隻2TB將啲數據Backup 10份

樓主識計條數未?

...
說不出的話 發表於 2017-7-11 19:24

試咗Active@ Disk Editor未?
http://www.disk-editor.org/

都係片姐,唔值錢
不過我想睇番名,方便之後DOWN番,
個HDD都陪左我好耐,最舊最低容量既一批,臨終時我仲用緊黎BT

死得太突然,無預兆搞到失哂預算(黃色C5我唔當啦)
so far 我都係預HDD 速度變慢>出黃warning,c5 > 可讀不可寫 > 完全壞
隻野好耐之前已經出哂黃warning, 我都仲繼續BT左好耐,耐到我都無哂警覺性

用FreeFileSync唔洗錢可以無痛做Backup
2TB 硬碟$500有找

而數據恢復$5000無走雞
夠你買10隻2TB將啲 ...
harryytm 發表於 2017-7-12 01:47

呢個軟件有得做埋比對幾好喎@0@

多謝推介~~~

剩係睇檔名一流XD
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊