[保養相關] 大一 AData ssd 保養問題

是咁的,我8月10日拎左隻 Adata SP550 480G ssd 去大一維修,早兩日打去都仲未得,請問有無師兄知道要幾耐呢 ? 我打過去問,佢又話唔知幾時返,返會打俾我. 連時間都無,所以有無師兄有經驗大約要幾耐? Thanks.

2018年10月13日, 下先,終於收到電話,可以拎了

祝好運....

回覆 2# hklele

其實耐都唔緊要,最驚會唔會唔見埋,即係乜都無
未試過維修會咁驚,佢答到好似唔知幾時返,架船唔返就無,總知有就打俾我,幾耐時間唔知,總知就係等。

回覆  hklele

其實耐都唔緊要,最驚會唔會唔見埋,即係乜都無
未試過維修會咁驚,佢答到好似唔 ...
faifai2016 發表於 2018-10-5 11:53

代理=代寄官方RMA=等快3星期,慢4-8星期

你有維修單, 真係唔見左佢比個隻你

回覆 4# ckyu1200

謝謝回覆,我是8月10日寄的, 計埋今日係 56 日了,足足8個星期了
會唔會最近打風,所以遲左,但應該都唔會遲好多掛.
佢張維修單好鬼簡單,就咁打印出來,寫名電話日期型號.

是咁的,我8月10日拎左隻 Adata SP550 480G ssd 去大一維修,早兩日打去都仲未得,請問有無師兄知道要幾耐呢 ...
faifai2016 發表於 2018-10-5 11:10

"大一" ... the ex-ADATA local agent?

I've been to 憶智 (the current ADATA official agent) for exchange of an external hdd, got the replacement immediately.

回覆 6# pc1668

應該係 , 隻 Adata 用左兩年幾,有三年保,保到下年三月

回覆  pc1668

應該係 , 隻 Adata 用左兩年幾,有三年保,保到下年三月
faifai2016 發表於 2018-10-5 12:40

As they are no longer the agent of this product, I think you will have to "慢慢等".

Btw, tell you a story.  Long time ago (really long), I had delivered a WD hdd to a local agent (forgot the name of it) for rma .  After a month, I called the agent, phone line was dead.  When I visited the agent, door was locked, everyone ... gone with the wind.  Of course, my hdd was also gone with the wind

回覆 8# pc1668

唉,希望唔會啦。

Adata轉左代理,咁可以用返