[購買問題] WD Gold停產?

我最近先知Gold版已經停產
RE>Gold>?
WD Enterprise Ultrastar DC Data Center Drive
替代品係呢個系列?

咁之前買落既Gold保養係換返Gold定係會呢換呢個系列?

RE>Gold>?
WD Enterprise Ultrastar DC Data Center Drive
替代品係呢個系列?

...
Getchu 發表於 2019-1-14 01:55

唔係停產係改名, HGST同樣都改左名, 維修保養一向都係換當時既同級系列

唔係停產係改名, HGST同樣都改左名, 維修保養一向都係換當時既同級系列
AC360 發表於 2019-1-14 02:08

如果我有隻4TB Gold會換係會換WD Enterprise Ultrastar 4TB?
呢家拎去換會唔會高機率換到隻全新返來?

如果我有隻4TB Gold會換係會換WD Enterprise Ultrastar 4TB?
呢家拎去換會唔會高機率換到隻全新返來? ...
Getchu 發表於 2019-1-14 02:15

唔同代理庫存唔同做法都唔同, 打去代理問最清楚.

不過現在仍然係過渡期, 市面仲可以買到Gold的HDD, 所以換返Gold的機會係非常高的.

RE>Gold>?
替代品係呢個系列?

...
Getchu 發表於 2019-1-14 01:55

WD的RE4後企業級HD全停產同開發,全部由Hitachi代工叫GOLD

你如果壤HD代理會換Repair件比你

HGST正式名Hitachi GST

呢2-3年WD自己的HD製造廠都差不多全部關完

呢家拎去換會唔會高機率換到隻全新返來? ...
Getchu 發表於 2019-1-14 02:15

直接拿HGST的 Ultrastar,直接貼成WD Ultrastar

又WD Gold 又 WD Ultrastar,D係列直不知怎分

via HKEPC Reader for Android

WD本來就七彩戰隊唔知點選...
所以點,而家到底應該買邊隻

WD的RE4後企業級HD全停產同開發,全部由Hitachi代工叫GOLD

你如果壤HD代理會換Repair件比你

HGST正式名H ...
zoin0000 發表於 2019-1-14 09:16

我見到呢度有Ching係成功換到全新返來
但係我以前拎過去換,都只係換到翻修品...
所以我就想知換新品係唔係有咩特別方法?

我見到呢度有Ching係成功換到全新返來
但係我以前拎過去換,都只係換到翻修品...
所以我就想知換新品係唔 ...
Getchu 發表於 2019-1-14 12:49 PM

我都換過幾次

不是次次都全新,有時是翻修品

看存貨量

直接拿HGST的 Ultrastar,直接貼成WD Ultrastar

又WD Gold 又 WD Ultrastar,D係列直不知怎分

via HKEP ...
computer1975 發表於 2019-1-14 10:20

RE=WD正式企業級,但停產
Gold=HGST代工貼牌