[購買問題] 兩個吉5.25" 位置想加支架放3.5" HDD

手上有2隻HDD冇位放,請問各位有冇咩好介紹?謝謝!

via HKEPC Reader for Android

腦場有售

手上有2隻HDD冇位放,請問各位有冇咩好介紹?謝謝!

kcyipgar 發表於 2019-1-26 09:04

係我就會買

ICY DOCK FatCage MB153SP-B
https://www.icydock.com.tw/goods.php?id=132

兩個5.25 轉 三個3.5

預留一個將來有得用

仲可以加强散熱
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

腦場有售
drlui 發表於 2019-1-26 09:15

呢啲純粹將 2.5" 變成 3.5" 入落機箱無問題,如果入NAS 熱拔或者 幾bay DAS 將個HDD 整個插入去SATA 頭未必好準插入
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

係我就會買

預留一個將來有得用

仲可以加强 ...
kofz 發表於 2019-1-26 11:49

呢款正喎

呢款正喎  

kcyipgar 發表於 2019-1-26 17:43

介紹得梗係正野

我自己用 MB455SPF-B

另外如果裝 2.5 hdd

可以加個 MB382SP-3B

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)

呢啲純粹將 2.5" 變成 3.5" 入落機箱無問題,如果入NAS 熱拔或者 幾bay DAS 將個HDD 整個插入去SATA ...
dan_dan 發表於 2019-1-26 12:01

NAS 本身個HDD 熱拔架已經可直接安裝 2.5 或3.5  HDD 不用加支架

NAS 本身個HDD 熱拔架已經可直接安裝 2.5 或3.5  HDD 不用加支架
drlui 發表於 2019-1-26 18:31

如果NAS 有個tray 比你用就係,有啲DAS 直接插HDD 就要用上面個種

係我就會買

預留一個將來有得用

仲可以加强 ...
kofz 發表於 26-1-2019 11:49

嘩,去淘寶望下,要588人仔。