[購買問題] 性價比最高既10tb hd?

見到隻hgst 10tb, wd book 10tb, toshiba 10tb, seagate exos, barracuba pro, ironwolf (non pro ver.) 10tb, 手痕買左隻ironwolf (npv) 10tb, 但個價都比hgst, wd book, toshiba 貴

見到隻hgst 10tb, wd book 10tb, toshiba 10tb, seagate exos, barracuba pro, ironwolf (non pro ver.) 10 ...
doubleshot 發表於 2019-2-1 18:13

計唔計埋網購先?

計唔計埋網購先?
kofz 發表於 2019-2-1 19:37

計

doubleshot 發表於 2019-2-2 09:25

美森 WD 10TB Elements

曾經歷史低位 $179

回復 4 #kofz

前幾日劈屎buy先出咗個4hour sale都係跟返上年black Friday賣US$179.99…

via HKEPC Reader for Android

諗住下一隻係淘寶買... 究竟係HGST定TOSHIBA好? 之前用2.5K買左隻IRONWOLF 10TB, 真心覺得有少少貴==

我上年$3780買入EXOS X10依家睇見近期街價都肉痛……
依家EXOS X10同MG06 10TB差唔多價,睇你鐘意氦氣定傳統空氣填充,同埋介唔介意嘈音問題。

用緊隻HGST都算嘈下, 我估應該未有其他碟會比HGST仲嘈?

我上年$3780買入EXOS X10依家睇見近期街價都肉痛……
依家EXOS X10同MG06 10TB差唔多價,睇你鐘意氦氣定傳 ...
Man@MFHK 發表於 2019-2-5 21:12

見你講完check個價, 平咗咁多! 仲平過ironwolf. exos幾多年保?

見你講完check個價, 平咗咁多! 仲平過ironwolf. exos幾多年保?
gum 發表於 2019-2-9 02:13

EXOS係正式企業版緊係5年啦