[購買問題] 請問 WD 8TB Elements Desktop Hard Drive 係咪 helium 的呢?

請問 WD 8TB Elements Desktop Hard Drive(WDBWLG0080HBK-NESN)係咪 helium 的呢?

因見珍寶.....Elements 貴過My Book,唔知係咪好啲?
WD Elements Desktop 3.5" 8TB WDBBKG0080HBK-SESN USB3.0 External HDD        HK$ 1520
WD My Book 3.5" 8TB WDBBGB0080HBK-SESN USB3.0 External HDD        HK$ 1495

因為而家美森做緊特價 usd 139.99,唔知好唔好去馬
謝指教
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

如果係就畀人掃哂啦

請問 WD 8TB Elements Desktop Hard Drive(WDBWLG0080HBK-NESN)係咪 helium 的呢?

因見珍寶.....Elemen ...
dearkaki 發表於 2019-2-13 08:44

無人可以保證一定係helium

前排拆左隻 Elements
比你參考下
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

前排拆左隻 Elements
比你參考下
kanzone 發表於 2019-2-13 11:09

就咁睇,似傳統air 播,對嗎?

師兄,請問用落好用呢?

回覆 5# dearkaki

我建議你 search 下 epc or google
epc 有好多個 topic 都有講 8TB Elements/My Book

回覆  dearkaki

我建議你 search 下 epc or google
epc 有好多個 topic 都有講 8TB Elements/My Book ...
kanzone 發表於 2019-2-13 11:15

謝賜教

留意到,8T 要睇運氣,10T 就一定係氦..... 但10T 的 $/GB 唔及 8T 抵

謝賜教

留意到,8T 要睇運氣,10T 就一定係氦..... 但10T 的 $/GB 唔及 8T 抵 ...
dearkaki 發表於 2019-2-13 11:33

你唔拆盒用可以買WD,拆盒用WD都係算把la

回覆 8# zoin0000

未必會拆(雖然拆都可以),但之前 seagate 有個smr 問題,好唔鍾意,先選wd,唔知wd 有咩問題呢?

回覆  zoin0000

未必會拆(雖然拆都可以),但之前 seagate 有個smr 問題,好唔鍾意,先選wd,唔 ...
dearkaki 發表於 2019-2-13 13:38

3.5大TB無SMR,早5-6年的WD我會用,現在送的都唔用全部代工做