[技術討論] 請教! 我隻seagate HD特然無反應.

各位大大..請問有咩方法搞搞佢?
係咪有D軟件可以試下修復/抽返哂入面既FILE出黎?
如果係...請問邊個軟件好啊.叫咩名.?

各位大大..請問有咩方法搞搞佢?
係咪有D軟件可以試下修復/抽返哂入面既FILE出黎?
如果係...請問邊個軟件 ...
KEVINCHAN 發表於 2019-2-13 09:44

如果係插電唔轉係無得救,要拎數據出嚟就籌定6千幾7千拎去做數據恢復啦!

忠告:救數據好貴,咪俾錢數據恢復公司。

回覆 2# harryytm

插左USB FEEL到佢轉....不過電腦認唔到佢..!!

回覆  harryytm

插左USB FEEL到佢轉....不過電腦認唔到佢..!!
KEVINCHAN 發表於 2019-2-13 11:40

如果外置直接爆盒插電腦,如果內置睇BIOS認唔認到,BIOS認唔到自己無得整

回覆 4# zoin0000

係咪有D救援軟件可以試試啊?

回覆  zoin0000

係咪有D救援軟件可以試試啊?
KEVINCHAN 發表於 2019-2-13 11:51

你咩HD,認唔認到先

我推薦你去揾A sir
但注意係付費項目

如果想有freeware 救
就真係世上唔會有救data 公司
特別係硬件上壞軟件難救

回覆 5# KEVINCHAN

SEAGATE HD!!!  插左USB 認到但係按 開佢無反應.

如果 係 外置HD
可以拆出來插底板Sata 嗎?
可以描述吓点樣 " 認到但係按 開佢無反應"?  有冇photo看吓

回覆  KEVINCHAN

SEAGATE HD!!!  插左USB 認到但係按 開佢無反應.
KEVINCHAN 發表於 2019-2-13 14:13

知你係ST HD

但你係外置定內置,2.5定3.5

你直接影相