[購買問題] USB3.0 硬盤座

打算將幾隻Harddisk 嘅資料抄入NAS.
係未唔好揀O字個啲 , 可唔可以比啲意見.

謝謝!

打算將幾隻Harddisk 嘅資料抄入NAS.
係未唔好揀O字個啲 , 可唔可以比啲意見.

謝謝! ...
rhino 發表於 2019-3-10 17:55

有貴買貴  

日本Century 裸族

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)

有貴買貴  

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)
kofz 發表於 2019-3-10 18:58

好貴呀

好貴呀
rhino 發表於 2019-3-10 20:21

Unitek 都 ok,腦場好多度都有賣。

好貴呀
rhino 發表於 2019-3-10 20:21

我隻最少連續運作左5年都未壞

orico 好用

首先基本上這些都是公板設計,元件很小,所以沒有那一間會較好的狀況,小的鐘愛AS Media晶片,覺得穩定性不錯。 JMS也可以。
順便一提,上次爆左兩隻WD MyBook 8TB都係用AS Media。
O牌原裝天貓的火牛會較某些所謂香港代理的好。
基本上我用XBOX 360火牛(12V16A,內置風扇)推硬碟加散熱風扇。基本上硬碟不是被O牌殺死,而是被火牛殺掉。

首先基本上這些都是公板設計,元件很小,所以沒有那一間會較好的狀況,小的鐘愛AS Media晶片,覺得穩定性不 ...
hoho1986 發表於 2019-3-11 09:42

orico 6828us3-c 係未用 AS Media chipset? 比同廠另一隻dock 貴一百元!

有貴買貴  

kofz 發表於 2019-3-10 18:58

高登唔見有。 仲以為漢科有擺出嚟。

有冇 C Hing 用 Fideco , 掂唔掂?