[操作疑難] 緊急緊急, 買左UNITEK Y8026 + Toshiba 8TB mg05

右下角安全移除就有...

但我的電腦無呢個DRIVE WO

有冇高人丫?

win ?
您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 5 字節 系統限制: 6 到 30000 字節

有冇高人丫?
yick 發表於 2019-4-11 21:55

新Drive定有Data?
要注意32-bit舊Windows唔support gpt喎!

有冇高人丫?

Y8026

未見過哩個型號

網上揾唔到相關資料

Y3026 就有

裝左落INTERNAL~~

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

有冇高人丫?

全新 8t ?

應該未格式化

所以冇盤號顯示

全新 8t ?

應該未格式化

所以冇盤號顯示
kofz 發表於 2019-4-11 22:40

不是,圖已顯示NTFS,DRIVE E.

有冇高人丫?

入 Disk managment , 人手 assign drive letter

Unitek Y 3026 最高支援儲存空間達 8TB 的 2.5 吋及 3.5 吋 SATA I/II/III 和 SSD,
雙插槽總共可容許 16TB 硬碟使用。
無論新舊、各種品牌推出的電腦硬碟也用樣支援。

試吓換條短D嘅USB3.0線比個DOCKING.
我有隻WD8T EXT.HD,用條跟機USB3.0線,
都係認唔到,就算認到都一陣就斷.
換條比PORTABLE HD D USB3.0線
就可連上....簡中都會斷一斷再連上.