[技術討論] 淘寶GOOGLE DRIVE

有冇C兄用左1年以上淘寶GOOGLE DRIVE(用自己EMAIL ACCOUNT),未出過問題?邊間可以推薦嗎? 謝謝

如果唔放甜影片,只放性感寫真和其他BLU RAY FILMS可以嗎?

如果唔放甜影片,只放性感寫真和其他BLU RAY FILMS可以嗎?
孤寂使者 發表於 2019-8-13 11:02

基本上乜都可以 up

只不過某日可能會突然死亡

有冇C兄用左1年以上淘寶GOOGLE DRIVE(用自己EMAIL ACCOUNT),未出過問題?邊間可以推薦嗎? 謝謝 ...
孤寂使者 發表於 2019-8-13 10:57

用自己EMAIL ACCOUNT,即係“團隊盤“來啦
要死應該都係死個主域盤,即係分享出來比你0個個,
不過用得“團隊盤“,冇必要上淘寶買,
自已去開個EDU EMAIL,已經可以自己共享比自己

同埋“團隊盤“剛剛開始時,個UPLOAD 限制都係跟你LOGIN USER 容量,
即係你本身得15GB容量,佢係唔比你UPLOAD一個FILE 大過15GB的,
唔知後期有冇改進,我再冇測試過了

有冇C兄用左1年以上淘寶GOOGLE DRIVE(用自己EMAIL ACCOUNT),未出過問題?邊間可以推薦嗎? 謝謝 ...
孤寂使者 發表於 2019-8-13 10:57

我用左個差唔多一年, 暫時一齊正常

見佢係 HKU 營運, 應該穩陣d, 不過就貴d , 無淘寶咁平!

大陸上唔到google, TB多數onedrive
可惜穩定地慢
自己起個s記即刻爽曬

基本上乜都可以 up

只不過某日可能會突然死亡
kofz 發表於 2019/8/13 11:09

如果係用自己網域開呢?唔 ZIP 就咁 upload 租甜片 + 唔 share,咁又怕唔怕會 block?

via HKEPC Reader for Android

淘寶買左一個, email係佢比
用左二年幾, 有20TB 甜片 冇ZIP, 暫時仲用到
但係間淘寶鋪一早冇左

3年幾前, 係淘寶搵代理申請 全局帳號EDU 可以任開帳號
到E嫁都未死, 不過我只係開比小數朋友自用 同埋加限制
只允許內部使用, 禁止外部共享文件 和 禁止向外部發電郵

不過平時只用商用版同朋友夾 數據重要
如果數據可有可無就玩下就得
淘寶子帳號 風險太大啦 內部咩人都有
老老實實買商用版最穩