[購買問題] 想幫部手提換m.2

睇中Sandisk extreme pro 1TB m.2硬碟
我部機係dell g3,佢比起我而家塊m.2快5倍,會唔會因為太快,唔相容?

睇中Sandisk extreme pro 1TB m.2硬碟
我部機係dell g3,佢比起我而家塊m.2快5倍,會唔會因為太快,唔相容 ...
eric6a01 發表於 2019-9-23 23:39

哩道有講
https://www.dell.com/community/Inspiron/G3-3579-Compatible-ssd-m-2/td-p/7197362

最大認到1tb nvme m2 ssd

via HKEPC IR Extreme 4.1.0 - Android(4.0.1)

哩道有講
via HKEPC IR Extreme 4.1.0 - Android(4.0.1)
kofz 發表於 2019-9-24 14:35
thx,我網上買左了,500GB

哩道有講
kofz 發表於 2019-9-24 14:35

終於找到g3 3579規格表,最多只能500GB

我都想知其實佢話最多認到500GB
照裝1T會唔會都可以照用

我都想知其實佢話最多認到500GB
照裝1T會唔會都可以照用
bobofans 發表於 2019-9-24 20:11
有錢可以買來試下嘅

終於找到g3 3579規格表,最多只能500GB
eric6a01 發表於 2019-9-24 18:17

最多500G其實係無可能...除非佢bios限死左,不過HDD/SSD/NVMe好少會做限制
認到500G自然都可以認到1TB,只要support NVMe
只不過官方自己只係提供500G咁解

最多500G其實係無可能...除非佢bios限死左,不過HDD/SSD/NVMe好少會做限制
認到500G自然都可以認到1TB,只 ...
藤原亮政 發表於 2019-9-25 16:04
成功安裝隻samsung 970 plus,500GB
will share later