[保養相關] 請問有邊隻 2TB 平得黎, 保養又長?

太貴唔考慮

我想要保養長, 但係真係唔想太貴
因為無啦啦唔想洗 700-800 蚊

我知 4TB 最抵, 但係我而家無乜錢

回覆 1# LoveMariahDayAn

MX500

講緊HDD定SSD

via HKEPC Reader for Android

colorful SL500 2T

講緊HDD定SSD  

via HKEPC Reader for Android
lkclkc2003 發表於 15/9/2020 14:39

如果你(地)上得 hkepc 夠耐, 就會記得/知 ssd 係需要o係另一個板面講既

呢度呢一個板面係講 "傳統內置硬碟" 既

Toshiba enterprise. Seagate exos

2T 2手賣 $200.  唔係幾百都冇呀.....唔見DATA, 幾千都搞唔掂

太貴唔考慮

我想要保養長, 但係真係唔想太貴
因為無啦啦唔想洗 700-800 蚊

我知 4TB 最抵, 但係我而家無 ...
LoveMariahDayAn 發表於 2020-9-15 14:34

HD最長只有5年保, 2TB 5年保最平$700, 無$唔好問, 一係收2手, 電子野基本上公價

4TB最平$780

HD最長只有5年保, 2TB 5年保最平$700, 無$唔好問, 一係收2手, 電子野基本上公價

4TB最平$780 ...
zoin0000 發表於 17/9/2020 09:53

咁 2TB 比較抵既係咪 3 年保既 2TB?

Toshiba enterprise. Seagate exos
Djtrump 發表於 2020-9-15 23:28

Is there any Toshiba MG series 2TB in the market ????