[產品資訊] hard disk大跌價

最新東芝8TB海鮮舫售$1045
Toshiba 8TB Enterprise MG06ACA800E SATA3 /256MB HDD (7x24 企業版)         HK$1045
https://shoponjc.com/quote.php
新高登2手3TB平至$290

12T比一個月前平$5

T記企業版出晒名嘈, 平都唔要, 更何況又唔係真平(8T起碼賣七八百先叫平).

我用 Toshiba 3T 換 Seagate 4T , 我覺得 Seagate 仲嘈 ...

我用 Toshiba 3T 換 Seagate 4T , 我覺得 Seagate 仲嘈 ...
觀星是答案 發表於 2021-1-5 12:35

兩隻都係7200轉? 係既話已經冇乜討論空間, 因為7200轉己經係死症. 想靜, 一係買SSD, 一係5400轉HDD

兩隻都係7200轉? 係既話已經冇乜討論空間, 因為7200轉己經係死症. 想靜, 一係買SSD, 一係5400轉HDD ...
gtiger 發表於 2021-1-5 12:39

Toshiba 7200 , Seagate 慢 d (但好似唔係 5400)

Toshiba 7200 , Seagate 慢 d (但好似唔係 5400)
觀星是答案 發表於 2021-1-5 12:42

Seagate咩型號? 不過Seagate送比我都唔會用(但會賣出去)

Seagate咩型號? 不過Seagate送比我都唔會用(但會賣出去)
gtiger 發表於 2021-1-5 12:47

Dell 黎 , 公司舊機拆出黎
ST4000DM003

Dell 黎 , 公司舊機拆出黎
ST4000DM003
觀星是答案 發表於 2021-1-5 13:16

DM 7200轉 你Dm03都有4-5年

T記企業版出晒名嘈, 平都唔要, 更何況又唔係真平(8T起碼賣七八百先叫平).
gtiger 發表於 2021-1-5 12:20

嘈Hitachi第1無人第2