[保養相關] HDD WD 4TB BLUE 05紅曬拎左上聯強保養

HDD WD 4TB BLUE  用左年幾, 但好小用就死左, 我都O左嘴
05紅曬拎左上聯強保養, 佢話咁岩無貨,
要放低係到好耐最少3~4個星期,
請問佢意思係有貨就會俾隻新?
而家咁樣係咪整番俾我定係3~4個星期有新貨俾隻新我呢?

第一次咁唔好彩死HDD, 上到去又唔好熟, 想係到睇下有無師兄識,
到時總之有隻用得的HDD就OK了

HDD WD 4TB BLUE  用左年幾, 但好小用就死左, 我都O左嘴
05紅曬拎左上聯強保養, 佢話咁岩無貨,
要放低係到 ...
jackienwk0917 發表於 2021-3-29 18:06

等有貨
換返修

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

等有貨
換返修

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)
lkclkc2003 發表於 2021-3-29 20:58

THANKS   
我都奇怪咁大眾化的BLUE 4TB 周圍都有的佢會無貨, 原來是'返修貨'無貨
到時拎番再檢測下返修硬碟係點樣再POST上來

唔係咁岩冇貨, 佢係多數都係叫你慢慢等

唔係咁岩冇貨, 佢係多數都係叫你慢慢等
KinChungE 發表於 2021-3-29 23:38

係呀, 我感覺佢一開始係話" 咁要等好耐喎"
之後我話: 無問題呀, 都要等.
之後佢再講: 最少要等3至4個星期喎.
跟住我話: 咁都無計, 佢係壞都用唔到.  

咁點都要等喇, 睇下到時果一隻硬碟係咩貨色, 到時要測一下健康先得

係呀, 我感覺佢一開始係話" 咁要等好耐喎"
之後我話: 無問題呀, 都要等.
之後佢再講: 最少要等3至4個星期 ...
jackienwk0917 發表於 2021-3-30 00:23

所以現在唔會買WD/聯強貨

其實宜家的代理 都唔會即時換比你

回覆 6# zoin0000

師兄而家會買邊隻代理或牌子HDD?

其實宜家的代理 都唔會即時換比你
千葉涼平 發表於 2021-3-31 23:13

代理個個都一樣咁揀個方便地點代理就算

換貨要等是指定動作,
祇換隻全新過你定返修貨!