[保養相關] WD HDD 保養問題

收咗隻2手 WD120EFBX 12T, 在呢度check 仲有保養:
https://support-en.wd.com/app/warrantystatusweb
但照佢咁講登記返又登唔到(個web 好似 short short 地)
VST Vcare 登記換又話無隻HDD記錄
我應該點做呢 ? Thanks.

收咗隻2手 WD120EFBX 12T, 在呢度check 仲有保養:

但照佢咁講登記返又登唔到(個web 好似 short short 地)
...
dipsy 發表於 2024-6-22 22:32

WD 香港唔止VST一間代理。

WD 香港唔止VST一間代理。
高登阿伯 發表於 2024-6-22 23:02

我知, 但我唔知佢邊間買

二手12T要幾錢?

二手12T要幾錢?
DennisTan 發表於 2024-6-23 16:15

仲有保...斷估吾會低過一千蚊......全新一隻賣二千四

仲有保...斷估吾會低過一千蚊......全新一隻賣二千四
cyberx131 發表於 2024-6-24 07:08

都想買個來做備份。

回覆 1# dipsy

呢永有保養唔等於有保養

回覆  dipsy

呢永有保養唔等於有保養
zoin0000 發表於 2024-6-25 09:09

點解?

via HKEPC IR 5.1.14 - iOS(5.1.1F)

我2021年係漢科Online store買果隻WD HDD壞左
唔洗keep data想1換1 想問應該去邊度搞? thanks

我2021年係漢科Online store買果隻WD HDD壞左
唔洗keep data想1換1 想問應該去邊度搞? thanks ...
dc2507 發表於 2024-6-30 04:11

其實係佢到買過幾次水貨都中招, 個人來講都唔敢再係佢到買, 就當係風水問題吧.