有冇得獨立買個LOGITECH NANO RECEIVER?

1.用緊左2果個,因為實 在太大個,想換過細d既,唔知所有LOGITECH MOUSE 既Receiver係咪互相兼容呢?

2.nano可唔可以獨立買到?如果唔得,03 and 04個version買唔買到?

唔得
2.4ghz 還2.4ghz
你果個係勁舊既,個接收冇咁勁....
用唔到

原帖由 wingosoft 於 2008-12-21 18:11 發表
唔得
2.4ghz 還2.4ghz
你果個係勁舊既,個接收冇咁勁....
用唔到

Thanks for answering
[2.4ghz 還2.4ghz ]--你個意思係2.4ghz不能兼容不是2.4ghz的mouse,還是雖然同是2.4ghz但不能互相兼容?
全部都好似係2.4G bor

原帖由 3dot 於 2008-12-21 18:27 發表

全部都好似係2.4G bor

同樣2.4GHz, 但訊號唔一樣...

原帖由 trentcys 於 2008-12-21 18:32 發表

同樣2.4GHz, 但訊號唔一樣...

thanks

即係03,04,07版[一定]完全不能互相兼容
還是要試過先知?

原帖由 3dot 於 2008-12-21 18:35 發表

thanks

即係03,04,07版[一定]完全不能互相兼容
還是要試過先知?

我自己屋企試過玩用同一款receiver o既2隻唔同model keyboard.
同非原裝o個隻receiver connect o既時候, 普通keys ok但hotkeys/media keys用唔到. 估計係receiver入面有特定model o既firmware, 所以當用其他keyboard就得返d共通功能.

PS: 代理唔會只賣個receiver.

原帖由 trentcys 於 2008-12-21 18:44 發表

我自己屋企試過玩用同一款receiver o既2隻唔同model keyboard.
同非原裝o個隻receiver connect o既時候, 普通keys ok但hotkeys/media keys用唔到. 估計係receiver入面有特定model o既firmware, 所以當用其他keyboard就得返d共通功能.

PS: 代理唔會只賣個receiver.

明白
感謝

原帖由 bl089 於 2008-12-21 20:23 發表
如果可以亙換的話,公司裡的無線keyboard & mouse便會失控

要按制connect
會有id編比隻mouse,所以唔會失控

原帖由 bl089 於 2008-12-21 20:23 發表
如果可以亙換的話,公司裏的無線keyboard & mouse便會失控

同款keyboard set 果d 有connect 制
按左會鎖死來用