坐緊網椅既請入

依家用緊張ergohuman,想佢禁用d
你地平時點樣保養/清潔張椅?

我都用緊上次係到團購果張,都冇咩點保養,你覺得污糟就用冇咁濕既布抹下就得ga la

用正常姿勢坐, 唔好跪o係張網椅上面.
我有朋友有次*貪得意*( )一個膝頭跪上我張Contessa, 自此之後佢就冇再o係我屋企出現過

原帖由 trentcys 於 21-12-2008 20:09 發表
我有朋友有次*貪得意*( )一個膝頭跪上我張Contessa, 自此之後佢就冇再o係我屋企出現過

why??

原帖由 G-核戰機 於 2008-12-21 20:18 發表

why??

坐同跪o既受力面積唔一樣, 又唔知張櫈o既網面設計可以受幾多力.
幾千蚊張櫈萬一網面鬆左點算

原帖由 trentcys 於 2008-12-21 20:09 發表

我唔會跪既,幾千蚊唔會咁玩法
不過擔心清潔問題者,是關我比較大汗

原帖由 joe6_6 於 2008-12-21 20:40 發表

我唔會跪既,幾千蚊唔會咁玩法
不過擔心清潔問題者,是關我比較大汗

個網係尼龍質地, 汗冇乜大影響.
反而用耐左網面有食塵o既問題, 我都諗緊清理方法.

原帖由 trentcys 於 21-12-2008 20:25 發表

坐同跪o既受力面積唔一樣, 又唔知張櫈o既網面設計可以受幾多力.
幾千蚊張櫈萬一網面鬆左點算

即係果一下無事啦

我以為你叫佢賠張新來

原帖由 G-核戰機 於 2008-12-21 21:04 發表

即係果一下無事啦

我以為你叫佢賠張新來

好彩o個時仲係一年保養期內
不過我唔會再俾條友行入我屋企半步.

PS: POSH而家唔再賣Contessa... 我上星期為左買個原廠headrest搞左一大輪

有冇bros可以提供清潔方法呀. 都真係幾多塵. 同埋我用左半年,都好似冇初時咁漲,或者應該話係鬆左,大陸野問題,定係物理問題?