大家好,小弟想搵一隻KEYBOARD...

大家好,小弟想買一隻KEYBOARD,要符合以下要求...
介面:PS/2+USB雙介面
    鍵:Mutimedia如音量調較及軟件快速鍵等等
最重要係當同時按幾個制時都可以同時發揮作用。

牌子不限...最緊要平,請問有冇介紹..?THX~~~

原帖由 shumshum 於 2008-12-22 20:19 發表
大家好,小弟想買一隻KEYBOARD,要符合以下要求...
    鍵:Mutimedia如音量調較及軟件快速鍵等等
最重要係當同時按幾個制時都可以同時發揮作用。

牌子不限...最緊要平,請問有冇介紹..?THX~~~

其實無人答到你,連出數鍵就隻隻都得,但不知可以連出鍵的組合是否合閣下的要求。

原帖由 SilentAged 於 2008-12-23 10:29 發表

其實無人答到你,連出數鍵就隻隻都得,但不知可以連出鍵的組合是否合閣下的要求。

請問...乜有特定連出數鍵架咩..?

咁如果唔理連出數鍵呢個CONFIG...仲有冇介紹..?THX~~

PS/2.... well.... 可以的還是放棄吧 .....

原帖由 toylet 於 2008-12-23 18:49 發表

PS/2.... well.... 可以的還是放棄吧 .....

吓...點解呀..?

push...

原帖由 toylet 於 2008-12-23 18:49 發表

但 PS/2 也有它的好處喔

往往按鍵不衝突效果都要用 PS/2 來實現

原帖由 CC 於 2008-12-24 14:02 發表

是喔...請問有沒有介紹喔?

原帖由 CC 於 2008-12-24 14:02 發表

有PS/2+USB雙介面的鍵盤不多
而且做到多按鍵不衝突效果的鍵盤
最少都要$1000或以上
除非樓主的預算有這麼大
否則有PS/2和冇PS/2都冇分別

原帖由 pm493 於 2008-12-26 09:55 發表

有PS/2+USB雙介面的鍵盤不多
而且做到多按鍵不衝突效果的鍵盤
最少都要$1000或以上
除非樓主的預算有這麼大
否則有PS/2和冇PS/2都冇分別

咁如果我淨係要MUTIMEDIA鍵+雙介面....有冇介紹..?THX~~