有人用過plu的機械鍵盤嗎﹖

先重申,是plu,不是plum。
我見到他網站內的介紹好像很不錯,貴plum少少,但多了些功能鍵,設計比plum體貼,加上有呼吸燈,最重要是有我想要的黑色加ps/2頭。
但又沒聽過此大陸品牌,所以想問問這裏的兄弟有沒有意見。謝謝﹗
介紹﹕hccp://bbs.plu.cn/thread-748060-1-1.html

原帖由 terry_cheong 於 2008-12-25 13:27 發表
先重申,是plu,不是plum。
我見到他網站內的介紹好像很不錯,貴plum少少,但多了些功能鍵,設計比plum體貼,加上有呼吸燈,最重要是有我想要的黑色加ps/2頭。
但又沒聽過此大陸品牌,所以想問問這裏的兄弟有沒有意見。謝謝﹗
介紹﹕hccp://bbs.plu.cn/thread-748060-1-1.html

我最想睇下有無人打開plu個殼黎睇睇... 因為我有隻 plum, key就真係cherry, 但裹面如造工好雞

唔鍾意大回車Enter

功能幾強大喎,貌似普通keyboard一個
但一路拉落去睇介紹,原來咁多功能
"ML-G2000U键盘自带2G大容量U盘,可将您的游戏设置,游戏地图,宏编码,外设驱动等轻松装入其中。方面外出游戏,比赛".....咁都得?
乜野叫"呼吸燈"
呢個keyboard造工都唔少野喎......

原帖由 ways 於 2008-12-26 00:36 發表
功能幾強大喎,貌似普通keyboard一個
但一路拉落去睇介紹,原來咁多功能
"ML-G2000U键盘自带2G大容量U盘,可将您的游戏设置,游戏地图,宏编码,外设驱动等轻松装入其中。方面外出游戏,比赛".....咁都得?
乜野叫"呼吸燈"
呢個keyboard造工都唔少野喎......

個 space bar LED 漸光 -> 漸暗 -> 漸光 咁循環,
睇落好似「呼吸」咁………

原帖由 奧米加 於 2008-12-25 17:53 發表

我最想睇下有無人打開plu個殼黎睇睇... 因為我有隻 plum, key就真係cherry, 但裹面如造工好雞

無計,一分錢一分貨,
要靚,都係買原裝 Cherry 吧………

原帖由 小馬馬 於 2008-12-26 00:42 發表

無計,一分錢一分貨,
要靚,都係買原裝 Cherry 吧………

我本身都仲有隻 filco bt 茶軸...
但當然想搵隻更價廉物美既產品啦

原帖由 奧米加 於 2008-12-26 00:50 發表

我都有用 FILCO,
另外公司有隻 Cherry G80-3000 黑色青軸,Made in Germany;
key 上面D字唔係印上去,係用「二色成形」方法鑄出黎嘅!  

原帖由 奧米加 於 2008-12-26 00:50 發表

那你有替代品後,filco怎麼辦﹖

原帖由 terry_cheong 於 2008-12-26 08:19 發表

那你有替代品後,filco怎麼辦﹖

雙keyboard 四手聯彈