機箱前面其中一個USB爛左

型號是Cooler Master Centurion 5,USB個片膠爛,d腳又拗左,請問除左換箱之外有冇方法?

NPNT

原帖由 tkop 於 2009-3-20 23:43 發表
NPNT

npnt=no photo no talk
但係這個回覆沒有意思

原帖由 andywinky 於 2009-3-20 23:56 發表

npnt=no photo no talk
但係這個回覆沒有意思

No photo means we cannot help

左邊冇事,右邊爛了。

回覆 5# 的帖子

Solder a new USB port to the PCB if you know

過左保咪

原帖由 tkop 於 2009-3-20 23:59 發表

樓主講的野跟本就足夠去了解事件
機箱前置usb爛左,都係個隻接口,其實爛左、除左唔用、如果有保羅去整、自己拆塊pcb出黎更換個接位之外
都無咩方法解決

CM 機箱漢科保一年,不包人為,其實最多係保機箱的原裝風扇、同埋如果買番黎已經壞左usb位(我諗樓主個隻就算係膠料差,一插即爛,都會當人為,羅去保養亦貴過買張usb pci卡)

原帖由 jobyball 於 2009-3-20 23:34 發表
型號是Cooler Master Centurion 5,USB個片膠爛,d腳又拗左,請問除左換箱之外有冇方法?

ching買多過front panel 有usb port ge....或者買過usb hubs 會方便d...

原帖由 tkop 於 2009-3-21 00:59 發表

版規已經講明NPNT 等回覆一律當灌水處理, 而且腳拗左有冇相相信分別不大吧.